Dainavos žodis

Egzaminų vajus rajone atnešė gerų žinių

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė.

Šiemet brandos egzaminus laikė 91 Alytaus rajono mokinys, kurių rezultatai išties džiugina. Abiturientų rezultatus apibendrinusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė sakė, kad „net 6 valstybinių brandos egzaminų rezultatai yra geresni negu pernai, turime du šimtukus. Dviejų egzaminų rezultatų vidurkiai viršija šalies rezultatų vidurkį.“

Daugų Vlado Mirono gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Gitana Ivanauskienė.

Privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį egzaminą šiemet išlaikė 94 proc. rajono abiturientų, o rezultatai jau keletą metų yra arti Lietuvos rezultatų vidurkio. Daugų Vlado Mirono gimnazijos abiturientės Ūlos Sakalauskaitės darbas įvertintas 100 balų. „Šimtukas – puikus įvertinimas, ypač, kai žinai, kad jį gavo tik 341 abiturientas iš 16 847. Abiturientai, kurie sistemingai mokosi, daug skaito, ne tik privalomąją literatūrą, yra smalsūs ir kitoms aktualijoms (istorinėms, politinėms, socialinėms, psichologinėms, kultūrinėms…), egzamino metu geba kritiškai ir argumentuotai mąstyti, turi aiškų vertybinį požiūrį į pateiktos temos aktualumą, problemiškumą“, – apie tai, kad lemia sėkmę egzaminų metu kalbėjo Ūlą ruošusi Daugų Vlado Mirono gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Gitana Ivanauskienė.

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja Ina Šicuvienė.

Daugų Vlado Mirono, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijų lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio egzamino rezultatų vidurkis viršija šalies rezultatų vidurkį, Butrimonių ir Simno gimnazijų rezultatų vidurkis yra šiek tiek mažesnis. „Labai gerai ir gerai lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą pavyko išlaikyti 51 proc. Alytaus rajono abiturientų“, – sakė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja.

Puikus ir užsienio (anglų) kalbos valstybinio egzamino rezultatas – Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazistas Ugnius Karpičius įvertintas šimtuku. Abiturientą ruošusi anglų kalbos vyr. mokytoja Ina Šicuvienė sakė, jog Ugnius labai stropus mokinys, o tokį rezultatą lėmė jo teigiamas požiūris į mokslą ir asmeninės ambicijos siekti aukštų rezultatų. „Anglų kalba Ugniui puikiai sekėsi nuo 2 klasės, jis ją tobulino ne tik pamokų metu, bet ir dalyvaudamas tarptautiniuose projektuose. Aš tikėjau, kad Ugnius gali pasiekti tokį rezultatą, sveikinu jį ir labai džiaugiuosi“, – sakė mokytoja I. Šicuvienė.

Anglų kalbos egzamino rezultatų Daugų Vlado Mirono bei Simno gimnazijose vidurkis viršija šalies rezultatų vidurkį. 10 proc. rajono abiturientų surinko nuo 86 iki 99 balų. Gerai egzaminą išlaikė 72 proc. abiturientų.

Svarbūs ir reikšmingi kiekvienam abiturientui yra matematikos valstybinio brandos egzamino rezultatai. Šiemet Alytaus rajone, lyginant su praėjusiais metais, kai egzamino neišlaikė daugiau kaip trečdalis abiturientų, pasiekimai yra geresni. Matematikos valstybinį brandos egzaminą 61 proc. kandidatų išlaikė patenkinamai, 14 proc. – labai gerai ir gerai.

Geografijos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 23 proc. dvyliktokų, net 71 proc. įvertintas gerai, neišlaikiusiųjų nebuvo. Daugų Vlado Mirono, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus bei Simno gimnazijų rezultatų vidurkis net viršija šalies vidurkį.

Biologijos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 18,6 proc. Alytaus rajono abiturientų –išlaikė 94,12 proc., 53 proc. šį egzaminą išlaikė gerai.

Istorijos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 22 proc. Alytaus rajono abiturientų, egzaminą išlaikė visi kandidatai.

Chemijos bei fizikos valstybinius egzaminus rinkosi laikyti nedaug abiturientų, tačiau visi pasirinkusieji šį egzaminą išlaikė gerai. Rezultatų vidurkis viršija šalies rezultatų vidurkį.

Informacinių technologijų valstybinį egzaminą išlaikė visi pasirinkę šį egzaminą.

Pasirinkusieji laikyti užsienio (rusų) kalbos valstybinį egzaminą šį egzaminą išlaikė gerai.

Apibendrindama egzaminų rezultatus, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja G. Volungevičienė teigė, jog daugiausia nerimo kelia matematikos valstybinis brandos egzaminas. „Turime dar aktyviau ieškoti tikslingų matematikos žinių ir gebėjimų gerinimo būdų“, – sakė rajono ugdymo įstaigas kuruojančio skyriaus vedėja, pridurdama, jog, nepaisant to, kad tiek daug kalbama apie šimtukus, svarbūs ir reikšmingi yra visų mokinių pasiekimai.

„Noriu palinkėti kiekvienam abiturientui, kad rezultatai atvertų jiems pačias geriausias galimybes, jie atspindi mokymosi pastangas bei gebėjimą įveikti iššūkius“, – sakė G. Volungevičienė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: