Dainavos žodis

Dauguose surengtas pirmasis laivų paradas

Valstybės dieną Dauguose, Didžiulio ežere, Alytaus rajono savivaldybė surengė pirmąjį laivų paradą, kuriame iškart panoro dalyvauti kelios dešimtys vandens transporto priemonių savininkų. Tai ir pramoginiai laivai, jachtos, kateriai, katamaranai, luotai, medinės žvejybinės valtys ir savo garsu ir greičiu pasižymintis motorlaivių sporto šakos piloto Donato Urbanavičiaus motorlaivis. Prie laivų parado prisijungė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos baidarininkai ir kanojininkai.

Renginys prasidėjo ties Daugų technologijų ir verslo mokykla, kur Alytaus rajono merės Rasos Vitkauskienės ir kitų rajono vadovų laukė gražuolė Tomo Vainikonio burinė jachta „Deimantė“, ir vandens transporto priemonių kolona pajudėjo Daugų pliažo link.

Renginio koordinatorė Raimonda Šilalė sako, kad anksčiau dažnas daugiškis turėjo valtis, kurių anuomet būdavo daugiau nei automobilių. Dėl prastai išvystytos infrastruktūros Daugų ežeras dar negali pasigirti jachtų gausa, bet naujoji Alytaus rajono valdžia įžvelgia Daugų potencialą.

Renginio koordinatorė Raimonda Šilalė sako, jog dalyviai labai entuziastingai pažvelgė į laivų paradą, todėl renginys galbūt taps tradiciniu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: