Dainavos žodis

Dantų protezavimo paslaugos nuo šiol – ir Alytaus rajone

Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centre, penkiose rajono ambulatorijose ir mobiliajame odontologiniame kabinete pradėtos teikti dantų protezavimo paslaugos, kurios įstaigos pacientams gali būti kompensuojamos.

 Dantų protezavimo paslauga – paklausi

VšĮ Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Giedrė Ilgūnaitė tikino, kad ši paslauga yra labai paklausi ir jos poreikį išreiškė patys pacientai.

„Iki šiol Alytaus rajone nebuvo nė vienos įstaigos, kuri teiktų dantų protezavimo paslaugas. Atlikome viešąjį dantų techniko paslaugos pirkimą, kuris dantų protezus gamina pagal individualų užsakymą. Taip pat liepos 4 dieną pasirašėme sutartį su Vilniaus teritorine ligonių kasa dėl dantų protezavimo paslaugų apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis ir jau teikiame dantų protezavimo paslaugas mūsų pacientams“, – sakė G. Ilgūnaitė.

Per daugiau nei vieną mėnesį tokia paslauga teikti pradėta 32 Alytaus rajono PSPC pacientams.

Patogu, estetiška, naudinga

„Labai laukiau galimybės dantis protezuoti Simne. Patogu, nes nereikia važiuoti į miestą, juolab kad procedūroms atlikti reikia ne vieno karto. Dar labiau džiaugiuosi naujais dantimis. Iki šiol negalėdavau valgyti nieko kieto, o dabar jau ir riešutus kramtysiu. Ir šypsotis galėsiu. Esu labai patenkintas“, – sakė Alytaus rajono gyventojas Rolandas Jarusevičius, po protezavimo besidžiaugiantis ne tik estetiška išvaizda, bet ir visiškai atkurta kramtymo funkcija.

„Nuo taisyklingo sąkandžio ir geros dantų būklės priklauso ne tik gera savijauta, bet ir bendra žmogaus sveikata, nes tik turint visiškai atkurtus dantis galima tikėtis, jog maistas iš burnos ertmės į skrandį pateks kokybiškai sukramtytas ir taip bus užtikrinamas maistinių medžiagų pasisavinimas organizme bei užkertamas kelias dar didesnėms sveikatos problemoms.

Poreikis dantų  protezavimui Simno ambulatorijoje yra tikrai didelis. Per liepos mėnesį, kai pradėjome teikti šias paslaugas, vien Simne yra pradėtos protezavimo procedūros dvidešimčiai pacientų.  Žmonės labai patenkinti pasikeitusia dantų protezavimo paslauga – nėra jokių eilių, nereikia pildyti prašymų. Viskas, ko dabar reikia, tai tiesiog atvykti  pas gydytoją odontologą ir turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei pensininko arba neįgaliojo pažymėjimą“, – sako VšĮ Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro Simno ambulatorijos gydytoja odontologė Eglė Čiginskienė.

Dantų protezavimo metu yra atkuriami prarasti dantys, pacientui sugrąžinant visavertę kramtymo funkciją.

Kas gali pretenduoti į kompensuojamą paslaugą?

Pagal dabar galiojančią tvarką, teisę į kompensuojamą dantų protezavimą turi privalomuoju sveikatos draudimu apdrausti pensinio amžiaus gyventojai, vaikai iki 18 metų, nedarbingi arba iš dalies darbingi asmenys, taip pat – nuo burnos, veido ir žandikaulio onkologinių ligų gydyti pacientai.

Gera žinia, kad norint gauti šią paslaugą, nėra jokių eilių, tereikia gydytojo odontologo įvertinimo, kad dantų protezavimo paslauga yra reikalinga. Šiuo atveju asmuo teisę į šias paslaugas įgyja iš karto.

Dantų protezavimo paslaugų išlaidos kompensuojamos iš PSDF biudžeto pagal faktines dantų protezavimo išlaidas, tačiau jeigu jos buvo didesnės nei nustatyta kompensuojamoji suma, likusią dalį asmuo turi sumokėti pats.

Paslaugos teikiamos:

ĮstaigaTelefono numeris registracijai
Simno ambulatorija8 315 28571
Daugų ambulatorija8 315 28574
Miroslavo ambulatorija8 315 66394
Butrimonių ambulatorija8 315 28573
Krokialaukio ambulatorija8 671 86679
Alytaus rajono PSPC8 315 71413
Mobilusis odontologinis kabinetas8 671 86679

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: