Dainavos žodis

Išskirtinis dėmesys rajono pirmokams – „Pirmoko lagaminas“

Mokyklos duris pirmą kartą praversiantiems Alytaus rajono mokyklinukams – „Pirmoko lagaminas“.

Mokyklos duris pirmą kartą praversiantiems Alytaus rajono mokyklinukams – „Pirmoko lagaminas“. Jame – svarbiausi, kruopščiai atrinkti mokykliniai reikmenys.

„Pirmoji klasė – didelis įvykis visos šeimos gyvenime. Nauja aplinka, nauji draugai, naujos patirtys. Visas naujoves draugiškai lydi jaudulys, nerimas, nežinomybė. Iš visos širdies norisi, kad nauja pradžia ir vaikams, ir jų tėvams teiktų kuo daugiau gražių emocijų ir kuo mažiau rūpesčių, todėl būsimiems mūsų pirmokams sukomplektavome būtiniausių mokymosi priemonių lagaminą. Mokslo metai jau nebe už kalnų, todėl džiaugiuosi, kad galime į mokyklos suolą palydėti būsimus Alytaus rajono menininkus, ūkininkus, mokytojus, gydytojus, statybininkus ir kūrėjus“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Šiemet Alytaus rajono švietimo įstaigų slenkstį pirmą kartą peržengs 91 pirmokas. Kiekvienam jų rugsėjo 1-ąją bus įteiktas „Pirmoko lagaminas“, kuriame – kruopščiai atrinktos, kokybiškos ir ergonomiškos priemonės. Rinkinyje yra piešimo, spalvoto popieriaus ir kartono sąsiuviniai, spalvoti pieštukai, flomasteriai, akvarelė, trintukas, pieštukas, liniuotė, pirmoko rankytei pritaikytas ergonomiškas kapsulinis plunksnakotis, rašalo kapsulės, žirklės, drožtukas, sausi klijai, teptukų rinkinys akvarelei, atšvaitas bei po 2 pirmoko sąsiuvinius linijomis bei langeliais.

Tokia iniciatyva – ne tik pradžiuginti pirmokus, bet ir palengvinti rūpesčių naštą juos į pirmą klasę ruošiantiems tėveliams – pirmą kartą Alytaus rajono istorijoje.

Alytaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: