Dainavos žodis

Kūrybinių dirbtuvių akimirkos

Vasaros taku jau žengia rugpjūtis su raustančiais šermukšniais, nokstančiais obuoliais ir besiruošiančiais ilgai kelionei gandrais…

Visuomeninė organizacija (asociacija) specialiosios kūrybos draugija Alytaus ,,Guboja“ 2023 m. rugplūčio 4–11 dienomis socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje dalyviams – neįgaliems vaikams organizavo kūrybines dirbtuves ,,Dailieji amatai, menas ir sportas“. Jų metu vaikai tobulino savo gebėjimus, sveikatinosi, patyrė daug teigiamų emocijų, daug sužinojo ir pamatė. Gubojiečiai, dalyvaudami veiklose, padarė gražių kūrybinių darbų, plėtė kultūrinį bei pažintinį akiratį. Darbeliai buvo eksponuojami Alytaus Dzūkijos mokykloje ir kavinėje-restorane ,,Alovės karčiama“, kur dalyviai valgė labai skanius pietus.

Pirmosios pagalbos suteikimo būdų mokė Alytaus miesto visuomenės sveikatos biuro darbuotoja I. Vabolienė. Druskininkų amatų centre visi drauge mokėmės gaminti ženkliukus, gėrėjomės miesto fontanu. Kitą dieną Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse susipažinome su ,,visa“ Lietuva. Raudondvario dvaro edukacijoje gaminome labai gražius muiliukus. Vaikai smagiai sportavo, laiką leido nuostabiame dvaro parke. Daugiausia įspūdžių gubojiečiai patyrė edukacijoje Nibrių žirgynėlyje. Visi vaikai nutarė, kad visos kelionės ir veiklos buvo puikios, bet pati šauniausia Nibriuose.

Projektą kūrybinėms dirbtuvėms neįgaliems vaikams ,,Dailieji amatai, menas ir sportas“ finansavo Alytaus miesto savivaldybė ir visuomeninė organizacija (asociacija) specialiosios kūrybos draugija Alytaus ,,Guboja“.

Rugsėjis tuojau visus pakvies į klases, ir vėl lauksime kitos vasaros.

Visuomeninės organizacijos specialiosios kūrybos Draugijos Alytaus ,,Guboja“ pirmininkė

Ilona Burinskienė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: