Dainavos žodis

Visiems rajono vaikams – vienodas finansavimas

Šiandien tarp Alytaus rajono bei Alytaus miesto savivaldybių buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kuria Alytaus miestas įsipareigojo darželiuose užtikrinti reikiamą grupių skaičių, kad būtų priimti ir mieste dirbančių, tačiau Alytaus rajone gyvenamąją vietą deklaravusių tėvelių (globėjų) vaikai.

Alytaus rajonas yra žiedinė savivaldybė, todėl, suprasdami tėvų poreikį vesti vaikus į arčiau darbovietės ar namų esantį darželį, siekiama sudaryti kuo geresnes sąlygas tėvams rinktis ugdymo įstaigą, o vaikams gauti kokybišką ugdymą.

Alytaus rajone išlaikyti vieną ikimokyklinuką savivaldybės biudžetui kainuoja vidutiniškai 145 eurus, dėl tokios sumos mokėjimo už rajono vaikus, lankančius darželius Alytaus mieste, ir buvo sutarta sudėtingų derybų metu. Alytaus miestas vienam vaikui išlaikyti per mėnesį išleidžia beveik dvigubai daugiau biudžeto lėšų.

„Mums rūpi rajono vaikų ugdymas, todėl visiems rajono vaikams – tiek lankantiems darželius rajone, tiek mieste – skiriame vienodą finansavimą. Šiuo metu tai yra sąžiningiausias sprendimas“, – sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė, pridurdama, jog, rajonui esant žiedine savivaldybe, su Alytaus miestu turint daug bendrų taškų, keliamas tikslas – bendradarbiauti, būti partneriais, o ne konkuruoti ar kišti pagalius vieni kitiems į ratus.

Kitaip nei anksčiau, susitarta nemokėti už priešmokyklinukus. „Kai kuriose mokyklose vaikų mažėja – tai akivaizdu, tačiau negalime lengva ranka visko imti ir paleisti. Turime 6 gimnazijas, kuriose yra teikiamas priešmokyklinis ugdymas, kuriamos klasės, sutvarkyta infrastruktūra, dirba nuoširdūs ir kompetentingi mokytojai. Mūsų didžiausias noras, kad rajono mokyklose būtų pilna vaikų klegesio“, – kalbėjo merė R. Vitkauskienė.

Šis susitarimas aktualus ir dėl visuotinio ikimokyklinio ugdymo įsigaliojimo: nuo 2023 m. – visiems 4 metų vaikams, nuo 2024 m. – 3 metų vaikams ir nuo 2025 m. – dvejų metų vaikams.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: