Dainavos žodis

Nacionalinėse Revų žirgų varžybose – ir dalyviai iš užsienio

Tradicinės, jau 15-ąjį kartą vykstančios, Nacionalinės važiavimo kinkiniais varžybos „Revų žirgai 2023“ Alytaus rajone pritraukė ne tik žirginio sporto entuziastų iš visos Lietuvos kampelių, bet ir užsienio. Šių varžybų nugalėtojams taurę įsteigė ir Alytaus rajono savivaldybė. Šventėje netrūko nei azarto, nei kvapą gniaužiančių vaizdų.

Žirginio sporto renginio tradicija perduodama iš kartos į kartą. Jos pradininkas – žirgams meilę visą gyvenimą puoselėjęs Juozapas Jaciunskas. Dabar šias tradicijas tęsia jo vaikai ir vaikaičiai. Renginio organizatoriai – MB „Revų žirgai“ ir Alytaus rajono savivaldybė.

Žirginio sporto gerbėjai į Revų kaime esančią Jaciunskų sodybą susirinko pirmąjį rugsėjo šeštadienį. Šventės dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Aloyzas Jaciunskas – vienas iš šios tradicijos globėjų.

Renginyje dalyvavo ir Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

Vicemeras pasidžiaugė, kad šios varžybos sulaukia tokio atgarsio ir suburia ne tik kaimynus, Alytaus rajono ir miesto gyventojus, bet ir dalyvius iš įvairių šalies kampelių – Alytaus, Kauno, Varėnos, Lazdijų, Marijampolės, Vilniaus, Kernavės, net kaimynų latvių. Vicemeras linkėjo, kad ši tradicija gyvuotų daugybę metų, kad suburtų ir ateinančias kartas.

Renginyje buvo galima pasigrožėti senovinių karietų paradu, stebėti varžybas šešiose kategorijose – senovinių karietų, vienkinkių, porų, poni vienkinkių, poni porų, lenktyninių ristūnų klasės. Iš viso įvyko 29 startai. Kliūčių trasa buvo įrengta pagal tarptautinius normatyvus.

Varžybų nugalėtojams įteiktos taurės, rėmėjų įsteigti prizai.

Pirmos vietos nugalėtojai:

KlasėŽirgasVadeliotojasPadėjėjas
VienkinkiųDotasVaidas BužinskasEma Garbėnaitė
PorųEpo ir PepėJustinas MarkevičiusMorta Žaliauskaitė
Poni vienkinkiųPalšisAkvilė DukštaitėEvelina Janušaitė
Poni porųViskijs ir SauliteLoreta AleksejevaZintra Blumo
Lenktyninių ristūnųFavoritasIrmantas Gramackas 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: