Dainavos žodis

Švietimo darbuotojų profsąjunga raštu informavo Vyriausybę ir ministeriją apie tikrojo streiko pradžią

Streikas

Pirmadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) raštu informavo Vyriausybę ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM), kad tikrasis streikas prasidės rugsėjo 29-osios ryte.

„Šiandien, rugsėjo 18 d., Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (…) informavo Vyriausybę ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, kad LŠDPS skelbiamas švietimo šakos tikrasis streikas prasidės 2023-09-29 d. 8.00 val. švietimo įstaigose“, – teigiama profsąjungos išplatintame pranešime.

Informacija apie konkrečius streike dalyvaujančius švietimo įstaigų darbuotojus bus pateikiama tiesiogiai atitinkamai švietimo įstaigai, kurioje vyks streikas.

Švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas yra sakęs, kad sprendimas dėl tikrojo streiko bus priimtas šią savaitę, gavus konkrečius pasiūlymus iš ministerijos dėl atlyginimų didinimo.

Vis dėlto, A. Navickas praėjusią savaitę kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę dėl leidimo piketui išdavimo.

Nesutarus dėl spartesnio mokytojų atlyginimų kėlimo, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nusprendė rugsėjo 15 d. skelbti įspėjamąjį, o nuo rugsėjo 29 d. – tikrąjį streiką.

Penktadienį vykusiame įspėjamajame streike dalyvavo apie 5 tūkst. mokytojų ir 228 švietimo įstaigos.

A. Navicko vadovaujamoji švietimo darbuotojų profsąjunga pareikalavo dar šiais metais pakelti mokytojų atlyginimus 20 procentų. Taip pat prašo, kad nuo 2024 m. sausio 1 d. atlyginimai didėtų dar 30 proc. Tokiu atveju, bendras atlyginimų augimas siektų 56 procentus.

LŠDPS taip pat yra išsakiusi poreikį mažinti mokinių skaičių naujai sudaromose klasėse bei mokytojų darbo krūvį nuo 24 iki 18 valandų, siūlo numatyti ir kokybiškesnę darbo su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais tvarką

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: