Dainavos žodis

Aptartos bendradarbiavimo galimybės su kolegomis iš Lenkijos

Alytaus rajone besilankančius svečius iš Lenkijos pasveikinusi merė R. Vitkauskienė kartu su Gižycko vicemeru Sieronski Mateusz aptarė sritis, kuriose galėtų būti vykdomas dvišalis bendradarbiavimas.

Nors savivaldybės skirtingų šalių, tačiau rūpesčiai švietimo ir jaunimo srityse – labai panašūs. Ieškoti galimybių įveikti kylančius iššūkius tiek apimant švietimo kokybę, tiek gerinant infrastruktūrą rinkosi Lenkijos, Gižycko, bei Alytaus rajono savivaldybių vadovai.

Susitikime su Gižycko savivaldybės atstovais ir švietimo darbuotojais dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, vicemeras Aurimas Truncė, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Andrė Zenevičienė.

Delegacijai buvo pristatyta situacija Alytaus rajono švietimo įstaigose –aptartos tiek stiprybės, tiek problemos. Tokios, kaip prastėjanti vaikų fizinė bei emocinė sveikata, vaikų „nutekėjimas“ žiedinėse savivaldybes į rajono centrą. Problemos, svečių pastebėjimu, labai panašios ir Gižycko savivaldybėje ir kai kurias galima būtų spręsti įgyvendinant bendrus projektus.

Pagal Erasmus+ projektą „Mokytojų kompetencijos ir bendradarbiavimas – raktas į mokinių sėkmę“ rajone besilankančius svečius pasveikinusi merė R. Vitkauskienė kartu su Gižycko vicemeru Sieronski Mateusz aptarė sritis, kuriose galėtų būti vykdomas dvišalis bendradarbiavimas – tai turizmo, švietimo, jaunimo užimtumo bei kitos abiem savivaldybėms svarbios sritys.

Finansų ir investicijų skyriaus vedėja A. Zenevičienė pažymėjo, kad Alytaus rajono savivaldybė šiemet įgyvendina įvairių sričių projektų už 21 mln. eurų, yra parengti 5 nauji projektai. Ji kvietė bendradarbiauti ir įgyvendinti įvairius projektus, kurie būtų naudingi savivaldybių gyventojams.

„Linkę bendradarbiauti visur, kad gražintume rajoną ir sukurtume, kuo geresnes sąlygas mūsų vaikams“, – sakė Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė. Bendri projektai galbūt padėtų spręsti ir abiejų savivaldybių problemą – vaikų pasirinkimą mokytis ne vietos, o kitų savivaldybių mokyklose.

Alytaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: