Dainavos žodis

Edukacinės Alytaus rajono mokyklų erdvės – geriausiųjų gretose

Apdovanojimą už ilgametę tęstinę veiklą – aplinkų puoselėjimą savivaldybių mokyklose atsiėmė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto vedėja Giedrė Volungevičienė.

Alytaus rajono savivaldybė – geriausiai mokyklų edukacines erdves kuriančiųjų gretose! Vilniuje vykusios Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros kartu su Vilniaus universiteto Botanikos sodu rengtos tarptautinės konferencijos „Darnios mokyklos PIN kodas – 2030!“ metu Alytaus rajono savivaldybei buvo įteiktas apdovanojimas už nuoseklumą ir kryptingumą kuriant mokyklų aplinką, už lyderystę skleidžiant gerąją patirtį Lietuvoje bei už edukacinių erdvių konkurso nugalėtojų titulus. Tokie apdovanojimai buvo skirti penkioms Lietuvos savivaldybėms.

Atsiimti apdovanojimo į rugsėjo 21 dieną Vilniaus universiteto Botanikos sode vykusią tarptautinę konferenciją vyko Alytaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto vedėja Giedrė Volungevičienė ir Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

„Kiekvienos ugdymo įstaigos tikslas – atskleisti visos bendruomenės – ir mokytojų, ir mokinių – galias, kuriant motyvuojančią, saugią, jaukią aplinką, kuri padeda siekti rezultatų bei skatina bendrystės jausmą. Džiaugiuosi, kad Alytaus rajono savivaldybės mokyklos yra pastebėtos ir įvertintos“, – sakė G. Volungevičienė.

Būtent Butrimonių gimnazijos gerosios fizinį aktyvumą skatinančios aplinkos kūrimo ir naudojimo, taip pat ir vadybinė edukacinių erdvių kūrimo patirtys aprašytos šiemet išleistoje knygoje „Vadovas mokyklų edukacinėms erdvėms kurti ir naudoti“.

Butrimonių gimnazijoje tokių erdvių išties nestinga – mini golfo, futbolo golfo, futbolo biliardo aikštės, diskgolfo, pupų maišelių mėtymo, sėdimo futbolo žaidimai, fizinio aktyvumo veikloms pritaikyta rūsio erdvė, šaudykla, Butrimonių gimnazijos parke – įvairių kliūčių ruožai, krepšinio, paplūdimio futbolo, tinklinio aikštelės, smėliadėžės, karstynės, laipynės, supynės.

Į knygos puslapius pateko ir Daugų Vlado Mirono gimnazijoje veikiantis Etnografijos muziejus.

Tarptautinėje konferencijoje „Darnios mokyklos PIN kodas – 2030!“ dalyvavo daugiau nei 120 mokyklų vadovų iš visos Lietuvos. Taip pat buvo atidarytos durys į prestižinį Darnių mokyklų Klubą, į kurį patekti galima iki 2030 metų įgyvendinus šias sąlygas: draugiška ugdymui aplinka, džiuginantys santykiai tarp žmonių, draugiška aplinkai energetika, ekologiškas maistas, judri ir sportiška bendruomenė.

Konferencijos tikslas – burti darnias aplinkas kuriančias mokyklas į bendraminčių klubą bei siekti kiekvienos mokyklos pokyčių darnumo link.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: