Dainavos žodis

Alovės herbo 15 metų proga – turtų ir dieviškosios globos linkėjimai

Miestelio turtus simbolizuojančios trys sidabrinės monetos ir globojanti dieviškoji akis – tokie yra Alovės seniūnijos 15 metus skaičiuojančio herbo simboliai.

Miestelio turtus simbolizuojančios trys sidabrinės monetos ir globojanti dieviškoji akis – tokie yra Alovės seniūnijos 15 metus skaičiuojančio herbo simboliai. Kaip tik todėl šios sukakties proga savaitgalį organizuotoje šventėje buvo prisiminta turtinga Alovės istorinė praeitis, dėmesys skirtas reikšmingą istorijos dalį sudarančiai Alovės Švč. Trejybės bažnyčiai ir miestelio bendruomenei išdalinti prasmingi linkėjimai būti turtingai ne tik turtais, bet ir dvasia, ir toliau būti globojamai Dievo apvaizdos akies.

„Pirmiausia esam turtingi nuoširdžiais, gerais Alovės žmonėmis. Tikrais dzūkeliais. Taip pat galime didžiuotis turtinga istorine miestelio praeitimi. Džiaugiamės, kad Alovė plečiasi, yra viena didžiausių seniūnijų, nes tai – priemiestinė teritorija. Per tuos 15 metų, kai seniūnijai oficialiai buvo suteiktas herbas su dieviškąja akimi, išties nebuvo didelių negandų. Tegul ir toliau globoja mus visus dieviškoji akis. Ne šiaip Alytaus rajono savivaldybės vardu dovanų bendruomenei norėčiau įteikti šermukšnį. Senoliai sakydavo, kad šis, kiemo prieigose pasodintas, medis apsaugo nuo blogos akies. Tad ir norisi šia gražia proga miesteliui, jo žmonėms palinkėti kuo daugiau saugančių, mylinčių ir gerų akių, o šio miestelio šventumo dvasia tesklando virš kiekvieno mūsų namų“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės vicemeras Aurimas Truncė.

Susirinkusius šventės dalyvius sveikino ir Seimo narys Juozas Baublys, seniūnas Jonas Baliukonis, buvę seniūnai – Alvyda Urbanavičienė, Irma Kašėtienė, Alovės bendruomenės „Susiedai“ pirmininkė Asta Kisielienė.

Ypatingas dėmesys šventės metu buvo skirtas šiuo metu rekonstruojamai Alovės Švč. Trejybės bažnyčiai ir šiemet Amžinojo poilsio atgulusiam ilgamečiam parapijos klebonui monsinjorui Stanislovui Stankevičiui. Būtent šis klebonas palaimino herbą. Dvasininko atminimas buvo pagerbtas tylos minute.

Didelį indėlį į miestelio gyvenimą įnešusios bažnyčios istorija jau netrukus nuguls knygoje „Alovės Švč. Trejybės bažnyčia istorijos vingiuose“. Leidinys bus išleistas jau kitąmet, tačiau leidinio rengėjai – Aura Grigaravičiūtė-Česnulienė ir Gintaras Lučinskas jos maketą ir viziją jau pristatė bendruomenei.

Pasirodymus dovanojo vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvai iš Alytaus miesto ir rajono, Varėnos, Lazdijų.

Šventės svečiai turėjo galimybę aktyviai dalyvauti kulinarinio paveldo pristatymuose, edukacijose, degustacijose, vaikus viliojo etno žaidimų kiemelis.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: