Dainavos žodis

Alytaus krepšinio akademijos auklėtinių tėvams – prastos žinios

Alytaus krepšinio akademijos įkūrėjas Povilas Tamulynas buvo nemaloniai nustebintas, kai sužinojo, kad Alytaus miesto politikai svarsto galimybę didinti nuomos už sporto sales įkainius. Alytaus krepšinio akademijos įkūrėjas, įvairių mieste vykstančių sporto renginių organizatorius Povilas Tamulynas sako, kad mokyti vaikus krepšinio abėcėlės nusprendė dėl palankių Alytaus miesto savivaldybės tarybos priimtų sąlygų. Vykdantiems neformalų ugdymą žadėtos išskirtinės nuomos kainos – vienas euras per mėnesį. Tada ir buvo įkurta neformalųjį vaikų švietimą (NVŠ) vykdanti Alytaus krepšinio akademija, kurioje sportuoja apie 400 įvairaus amžiaus krepšininkų, sudaryta 11 komandų.

„Mūsų organizaciją paskatino įsikurti sudarytos palankios sąlygos, vieno euro modelis. Pagal patvirtintą Alytaus miesto savivaldybės tarybos tvarką, mokėdavome už kiekvieną salę po vieną eurą per mėnesį. Ši tvarka buvo priimta, mat savivaldybė neskiria nė vieno cento už vaikų ugdymą Alytaus krepšinio akademijoje. Kad ir vieno euro tarifu mums sunku konkuruoti su Alytaus sporto ir rekreacijos centru, kurio biudžetas daug kartų didesnis. Bet vietoje lygesnio finansavimo gavome pasiūlymą didinti mokesčius už sporto sales. Aš sutinku, kad yra salių išlaikymo kaštai, todėl pasiūliau mokėti vieno euro už akademinę valandą (red. – 45 min.) kainą. Šiuo metu jie planuoja pakelti kainą iki 4 eurų už vieną valandą, kas mūsų atveju akademijos išlaidas kasmet padidintų per 10 000 eurų. Tokiu atveju tėvams teks mokėti 4–5 eurais per mėnesį daugiau“, – sako Alytaus krepšinio akademijos įkūrėjas Povilas Tamulynas.

Laikinai einančios Alytaus miesto savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pareigas Rasos Kuckailienės skaičiavimais, komunalinės išlaidos, lyginant su 2019 metais, vidutiniškai išaugo 53 procentais. Tai ir lėmė kainų perskaičiavimą.

Pirmadienį posėdžiavę jungtinio komiteto nariai sutarė, kad kainas reikia kelti. Už patalpas iki 150 kvadratinių metrų bus prašoma dviejų eurų, o nuo 150 kvadratinių metrų – 4 eurų už valandą. Tiesa, kainos kils tik Alytaus krepšinio akademijai ir kitoms neformalų vaikų švietimą teikiančioms įstaigoms. Alytaus sporto ir rekreacijos centras, Muzikos ir dailės mokyklos bei Alytaus „Dainavos“ futbolo akademija turi kitą statusą tai – formalusis švietimą papildantis ugdymas (FŠPU), jiems kaina nesikeis. Povilas Tamulynas mano, kad tai yra nelygios konkurencinės sąlygos, kenkiančios 400 auklėtinių turinčiai akademijai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: