Dainavos žodis

Alytaus moksleiviams – galimybė tapti finansinio raštingumo lyderiais

Trečius metus visose trijose Baltijos šalyse SEB bankas įgyvendina ambasadorių programą moksleiviams – devintos, dešimtos ir vienuoliktos klasių moksleiviai kviečiami tapti finansinio raštingumo ekspertais ir savo žiniomis dalytis su klasės, mokyklos draugais, kitais bendraamžiais. Atranka į programą šiemet vyksta iki spalio 8 dienos.

„Per šiemet atliktą apklausą paaiškėjo, kad 3 iš 4 tėvų ir mamų apie pinigus su vaikais kalbasi retkarčiais ir nereguliariai. Atžalų išlaidas reguliariai stebi, aptaria ir nuolatinį dėmesį skiria tik pusė tėvų“, – pastebi Sigita Strockytė-Varnė, SEB banko asmeninių finansų ekspertė. Pasak jos, tai daro įtaką vaikų finansinei elgsenai ir formuoja ateities įpročius.

„SEB ambasadorių programa moksleiviams – tai galimybė susipažinti su pagrindinėmis asmeninių finansų sritimis: biudžeto sudarymo principais, investavimu, taupymu ateičiai, saugiu apsipirkinėjimu internete ir kt. Žinios keičia požiūrį ir mąstymą, o žingsnis į SEB ambasadorių programą moksleiviams stiprina pasitikėjimą savimi ir lyderystę, nes ambasadoriams tenka atsakingas vaidmuo – dalytis žiniomis su bendraklasiais ir mokyklos bendruomene. Savo bendraamžių jaunimas klauso labiausiai, todėl programą visose Baltijos šalyse vykdome jau trečius metus iš eilės ir kviečiame moksleivius tapti finansinio raštingumo ekspertais“, – sako S. Strockytė-Varnė.

Programos dalyviams nuo lapkričio iki balandžio mėnesio organizuojami išsamūs mokymai, jiems ir joms padeda SEB banko mentoriai. Finansų specialistai su jaunuoliais dalijasi savo patirtimi ir padeda į kiekvieną klausimą pažvelgti iš praktinės pusės. Mokymai organizuojami nuotoliniu būdu.

Per šešis mėnesius trunkančią programą SEB bankas suteikia galimybę moksleiviams išplėsti akiratį ir gauti vertingų finansinio raštingumo pamokų apie taupymą, investavimą, biudžeto valdymą, tvarumą, antreprenerystę ir kt. Praėjusių programų dalyviai teigiamai atsiliepė ir apie kitus svarbius įgūdžius, kuriuos patobulino programos metu: viešąjį kalbėjimą, asmeninio prekės ženklo kūrimą ir bendravimą socialiniuose tinkluose.

Po kiekvienos finansinio raštingumo paskaitos jaunuoliai kviečiami skaityti ją savo mokyklose. SEB banko mentoriai palaiko ir padeda mokiniams viso mokymosi proceso metu.

Praėjusiais mokslo metais paraiškas dalyvauti mokyklų ambasadorių programoje pateikė daugiau nei 200 moksleivių iš Baltijos šalių. Po atrankos 90 moksleivių sėkmingai įsitraukė į programą ir tapo finansinio raštingumo ambasadoriais – programos metu perskaitė daugiau kaip 520 paskaitų ir pasiekė apie 12 tūkst. moksleivių.

Norėdami dalyvauti programoje, Alytaus 9, 10 ir 11 klasių moksleiviai kviečiami iki spalio 8 d. užpildyti anketą svetainėje www.seb.lt/ambasadoriai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: