Dainavos žodis

Antanas Kandrotas-Celofanas ir Valdas Tutkus kelia savo kandidatūras į prezidento postą

(Julius Kalinskas / ELTA)

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, kovo mėnesį kandidatavęs į Vilniaus merus, Valdas Tutkus teigia, kad dalyvaus kitų metų gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

„Tikiu, kad jūs girdite karo būgnus, mušamus aplink mūsų valstybę ir jos viduje taip pat. Puolimas prieš Lietuvos kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį, buvo paskutinis taškas mano apsisprendimo kelyje. (…) Jeigu man bus patikėta ši garbė, užtikrinsiu, kad Lietuva niekada netaps mūšio lauku“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė V. Tutkus.

(Dainius Labutis / ELTA)

Skandalais pagarsėjęs Antanas Kandrotas, žinomas „Celofano“ pravarde, taip pat skelbia dalyvausiantis kitų metų prezidento rinkimuose.

„Mano kaip prezidento pagrindinis tikslas būtų žiūrėti pirmiausiai Lietuvos interesus. Siekti pirmiausiai Lietuvai naudingų rezultatų užsienio politikoje. Padėsime, jeigu galėsime. Duosime, jeigu turėsime. Pirmiausiai – Lietuvos piliečių interesai, o kiti po to“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalintame vaizdo įraše skelbė A. Kandrotas.

„Todėl kviečiu visus tikrus Lietuvos patriotus, mylinčius žmones palaikyti mane Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose“, – ragino jis.

Prezidento rinkimai vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Visgi, tik I. Šimonytė yra patvirtinusi, kad dalyvaus rinkimuose, G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo žada paskelbti vėliau.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija. Apie savo kandidatūrą paskelbė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Augustė Lyberytė ir Žygimantas Šilobritas (ELTA)

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: