Dainavos žodis

Rukloje atidarytos karinės technikos remonto dirbtuvės: artimiausiu metu panašios atsiras ir Alytuje

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. (Žygimantas Gedvila / ELTA)

Ketvirtadienį Rukloje esančiame Gaižiūnų poligone oficialiai atidarytos didžiausios Baltijos šalyse karinės technikos remonto dirbtuvės „Vilkas“. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tikina, kad neužilgo panašios dirbtuvės bus atidarytos ir Alytuje.

„Šios dirbtuvės pirmiausiai yra skirtos mūsų technikai. Šios dirbtuvės ne vienintelės. Bus neužilgo atidarytos ir kitos – Alytuje. Ten irgi yra nemenka dalis mūsų karinės technikos. Taip kad šis projektas žymi tokį technologinį proveržį, kurio reikėjo mūsų logistikai“, – žurnalistams Rukloje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Anušauskas.

Savo ruožtu Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos vadas Arūnas Dzidzevičius akcentavo, kad šiose dirbtuvėse bus atliekamas trečio lygmens remontas.

„Dirbtuvėse bus atliekamas trečio lygmens remontas (…) ir techninė priežiūra, kai jau mazgai reikalauja gilesnių žinių, gilesnio supratimo apie pačią techniką. Todėl ir specialistai čia yra daug aukštesnės kvalifikacijos ir kategorijų“, – sakė A. Dzidzevičius.

Savo ruožtu renginyje dalyvavusi premjerė Ingrida Šimonytė akcentavo, kad atidaromos remonto dirbtuvės yra itin svarbus kariuomenės aprūpinimo elementas.

„Svarbu ne tik tai, kad mes patys stipriname savo kariuomenę, perkame naują ginkluotę, įrangą, pasitikime savo partneriais, kurie yra nusiteikę stiprinti ir plėsti savo veiklą čia, o Rukla mūsų gynybos žemėlapyje yra labai svarbus ir visiems žinomas taškas“, – akcentavo ji.

Pasak jo, dirbtuvėse dirbsiantys specialistai ruošiami Vokietijoje, taip pat siunčiami į įvairius kursus JAV bei kitose Europos šalyse.

Rukloje vystomą infrastruktūrą sudaro 6 objektai: didžiosios remonto dirbtuvės „Vilkas“ arba kitaip „PKM 8 dirbtuvės“, šaudmenų ir sprogmenų sandėliai, Gaižiūnų poligono plėtra, šarvuotų visureigių garažai, Vokietijos vadovaujamos priešakinės bataliono grupės Lietuvoje nuolatinė logistinės paramos aikštelė ir Lietuvos bei Vokietijos bendromis pajėgomis sutartas vystyti naujos karinės teritorijos projektas „Neries terasa“.

Teigiama, kad naujai įkurtose dirbtuvėse vienu metu bus galima atlikti techninę patikrą, remontą, ratų montavimą ir balansavimą ir kitą būtiną techninę priežiūrą visiems Lietuvos kariuomenės naudojamos technikos tipams.

Dirbtuves Rukloje baigta statyti šių metų liepos mėn., statybų darbų vertė siekė 12 mln. eurų.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: