Dainavos žodis

Į šventinį renginį rinkosi rajono pedagogai

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse – prasmingi žodžiai ir merės Rasos Vitkauskienės padėkos rajono pedagogams. Į kasmetinį renginį gausiai susirinkusius mokytojus sveikino Alytaus rajono savivaldybės vadovai, o svaigios muzikos koncertą dovanojo balsingoji Lina Rastokaitė.

Merė prilygino supermenams

„Kai šios šventės išvakarėse „Google“ paieškoje suvedžiau, rodos, nekaltą frazę iš trijų žodžių: „Mokytojas turi būti“, greičiau nei per sekundę suradau 23 600 straipsnių, kuriuose dėstoma gausybė reikalavimų, – sveikinimo kalbą pradėjo Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė. – Mokytojas turi būti pavyzdys mokiniams ir jų tėvams, turi būti kūrėjas, tai reiškia – įdomus ir profesionalus, geras psichologas, viešojo kalbėjimo genijus, būtinai mylėti vaikus, tačiau nepamiršti ir griežtumo, išsilavinęs; stipri, šiuolaikiška, nuoširdi ir laiminga asmenybė – aktorius, oratorius, vadybininkas, mažų mažiausiai supermenas.“

„Tačiau skaitydama, teigia merė, supratau paprastą dalyką – net ir supermenui iki mokytojo toli.“

„Ir patikėkite – dažniausiai jais tampa ne tie, kurie kažką privalo ar kažkuo turi būti, o tie, kurie patys nuoširdžiai nori ir tiki, kad yra, mažų mažiausiai, – supermenai“, – neblėstančios energijos, išradingumo ir pasididžiavimo savo profesija visiems susirinkusiems Mokytojams iš didžiosios raidės linkėjo merė Rasa Vitkauskienė.

Apdovanoti geriausieji

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse rajono pedagogus taip pat sveikino ir šventiniame renginyje dalyvavo Seimo narys Kęstutis Mažeika, vicemeras Aurimas Truncė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas, merės patarėja Agnė Mažeikienė bei kiti garbūs svečiai. Nuostabius muzikinius sveikinimus dovanojo Butrimonių gimnazijos moksleiviai. Renginį savo gražiais žodžiais papuošė Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai Vakarė ir Redas bei Meno ir sporto mokyklos mokytojo Arūno Vaitkaus mokinių tapybos darbai.

Nuoširdus atsidavimas savo darbui neliko nepastebėtas, švietimo bendruomenių šiemet pasiūlyti mokytojai sulaukė ypatingo dėmesio. Merės Rasos Vitkauskienės padėkomis apdovanoti Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytojai: Vaidas Sakalauskas, Vilija Kukienė, Rasa Aleksandravičienė, Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus mokytoja Sigutė Kaminskienė, Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytojos: Rasa Babarskienė ir Joana Laugalienė, Alytaus r. Pivašiūnų gimnazijos mokytojai: Danius Gintalas bei Zita Kucavičienė, Miroslavo gimnazijos mokytojai Saulius Gudaitis ir Rasa Žilinskienė. Taip pat apdovanotos Simno gimnazijos pedagogės Virginija Baranauskienė ir Eglė Minevičė, Butrimonių gimnazijos mokytojos Renata Balčiūnienė ir Neringa Jančiauskaitė, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos mokytoja Ina Šicuvienė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto padėkos raštai įteikti Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytojai Antaninai Vitkauskienei, Pivašiūnų gimnazijos mokytojai Laimai Žemaitienei bei Miroslavo gimnazijos mokytojai Ingridai Rauličkienei.

Apie ypatingus mokytojus

Rajono pedagogus sveikinusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Giedrė Volungevičienė citavo rašytojo Alfonso Nykos-Niliūno žodžius iš jo dienoraščio apie mokytoją, atskleidžiančius, kad mokytojas visada buvo, yra ir bus ypatingas: „Geras mokytojas visuomet turi būti dar ir keistuolis, nes tai padeda formuoti mokinį, įdiegti jame pagarbą originalumui ir meilę intelektualiai avantiūrai, kuri, savotiškas amor fati (meilės savo likimui) variantas išlieka iki gyvenimo pabaigos. Mokytojas turi mokėti sukurti kitokios realybės iliuziją, kad kiekvienas peržengęs jo klasės slenkstį, staiga pasijustų esąs slaptos brolijos narys, dalyvaująs vienkartinėje pasaulio interpretacijos dramoje.

Ir tatai vargu įmanoma mokytojui, atėjusiam iš kasdieniškai funkcionuojančios aplinkos, su tvarkingai parištu kaklaraiščiu, dailiai sušukuotais plaukais, vienodos spalvos kojinėmis ir neišvirkščiu švarku apsirengusiam.“

Šventinį renginį vainikavo ir mokytojams bei visai rajono švietimo bendruomenei užburiantį koncertą dovanojo aktorė, dainininkė, muzikinių projektų dalyvė ir laimėtoja Lina Rastokaitė.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/Alytausrajonas

Nuotraukų autorė: Miško Motė

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: