Dainavos žodis

Nusižengusio Šventežerio mokyklos direktoriaus likimą spręs merė

Šventežerio mokyklos direktorius Edmundas Čečėta laukia Lazdijų rajono vadovų sprendimo dėl tolimesnio savo likimo.

Į policijos nemalonę patekęs Šventežerio mokyklos direktorius Edmundas Čečėta laukia Lazdijų rajono vadovų sprendimo dėl tolimesnio savo likimo. Nors jis ir parašė prašymą atleisti iš mokyklos direktoriaus pareigų, tačiau Lazdijų rajono valdžia iki šiol jo nepatenkino.

Praėjusią vasarą, vairuodamas automobilį, E. Čečėta buvo sustabdytas policijos ir, tikrinant blaivumą, į alkotesterį pripūtė 0,43 promilės, kai kritinė norma – 0,4 promilės. Už tokį nusižengimą pareigūnai direktorių nubaudė 800 eurų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 6 mėnesių terminui bei draudimu 12 mėnesių vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai.

Tačiau direktorius nesutiko su tokia nuobauda ir kreipėsi į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kurie liepos 27 d. skundą atmetė ir policijos nutarimą paliko nepakeistą. Tuomet E. Čečėta kreipėsi į Kauno apygardos teismą, prašydamas panaikinti Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų nutartį ir paskirti švelnesnę administracinio poveikio priemonę. Tačiau ir Kauno apygardos teismas netenkino jo skundo ir paliko galioti Lazdijų rūmų nutartį.

Kai ši istorija iškilo viešumon, E. Čečėta nusprendė trauktis iš direktoriaus pareigų ir parašė prašymą išeiti iš darbo. Tačiau jo prašymo rajono valdžia neskubėjo tenkinti.

„Parašiau prašymą, tačiau jo iškart netenkino, sudarė komisiją, kuri vertins mano situaciją ir priims sprendimą, kad nebūtų per daug karštai ir per daug greitai“, – „Dzūkų žinioms“ sakė E. Čečėta.

Jis teigė, jog savo prašyme neįvardijo savo išėjimo iš darbo priežasties.

„Manau, kad teisingai padariau, parašęs prašymą, o dabar tegul jie sprendžia“, – teigė pusantrų metų Šventežerio mokyklai vadovaujantis E. Čečėta.

Pagal galiojančius įstatymus, darbdavys, gavęs darbuotojo prašymą išeiti iš darbo, jį privalo tenkinti per įstatyme numatytą terminą. Tačiau prašymas iki šiol nepatenkintas, bet sudaryta komisija.

Mero pavaduotojas Dalius Mockevičius patvirtino, jog buvo gautas E. Čečėtos prašymas išeiti iš darbo, bet prašymas dar nepatenkintas.

Mero pavaduotojas Dalius Mockevičius patvirtino, jog buvo gautas E. Čečėtos prašymas išeiti iš darbo, bet prašymas dar nepatenkintas, nes merės potvarkiu buvo sudaryta komisija, kuri turi visapusiškai išanalizuoti situaciją, pasikalbėti su mokyklos kolektyvu, su vadovu ir pateikti išvadas.

„Komisija savo darbą turėjo užbaigti šį antradienį ir pateikti merei išvadas ir rekomendacijas, o tada bus priimtas atitinkamas sprendimas“, – sakė mero pavaduotojas.

D. Mockevičius sakė, jog žmogus pateikė prašymą, kai informacija apie tą įvykį pasirodė viešumoje.

„Ten vyko teisiniai procesai, savivaldybė apie tai nežinojo. Kai spaudoje apie tai pasirodė informacija, tai sureagavo ir E. Čečėta, ir savivaldybė. Gavusi prašymą, merė norėjo situaciją visapusiškai įvertinti ir priimti sprendimą. Reikėjo įvertinti visas kitas aplinkybes – buvo signalų iš mokyklos kolektyvo pusės, kad direktoriaus neatleistų. Reikia įvertinti visas atleidimo ar neatleidimo pasekmes, kokią įtaką tai turėtų mokyklos ugdymo procesui, nes naują mokyklos vadovą surasti nėra taip paprasta. Galutinį sprendimą priims merė – ar taikyti griežčiausią nuobaudą, ar įspėjimą“, – sakė D. Mockevičius.

Redakcijos duomenimis, komisija pasiūlė merei palikti E. Čečėtą mokyklos direktoriaus poste.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: