Dainavos žodis

Brangsta geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugos

Nuo šių metų gruodžio 1-osios geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainos kyla vidutiniškai 10 procentų, o paviršinių nuotekų tvarkymo – 14 procentų.

Spalio viduryje Valstybinė energetikos reguliavimo taryba nustatė naujas bazines geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų kainas, kurias UAB „Dzūkijos vandenys“ vartotojams ir abonentams pradės taikyti po mėnesio.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina abonentams ir vartotojams didėja 0,31 euro už kubinį metrą: geriamojo vandens kaina – 0,19 euro už kubinį metrą, nuotekų tvarkymo kaina 0,12 euro už kubinį metrą. Abonentams (juridiniams asmenims) paviršinių nuotekų 1 kubinio metro tvarkymas kaina didėja 0,024 euro.

Nuo gruodžio 1 dienos daugiabučių namų gyventojai mokės 3,44 euro už kubinį metrą, individualių namų gyventojai – 3,39 euro už kubinį metrą. Įmonės (abonentai), perkantys geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas buities ir komerciniams poreikiams bei perkantys geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą abonentams, mokės 3,47 euro už kubinį metrą, abonentai, perkantys geriamąjį vandenį, skirtą patalpoms šildyti ir tiekiamą vartotojams ir abonentams bei geriamąjį vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti ir tiekiamą vartotojams, ir vartotojų kategorijai, perkančiai paslaugas daugiabučių gyvenamųjų namų arba individualių gyvenamųjų namų bendrijų įvade mokės 3,34 euro už kubinį metrą, abonentai (juridiniai asmenys) už paviršinių nuotekų tvarkymą mokės 0,19 euro už kubinį metrą. Visos kainos pateiktos su PVM. 

UAB „Dzūkijos vandenys“ be geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo bei paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų teikia ir kitas Alytaus miesto ir rajono gyventojams reikalingas paslaugas. Ypač svarbi ir reikalinga paslauga geriamo vandens atvežimas išdžiūvus šuliniams.

Vien rugsėjo mėnesį nuvežta 117 autocisternų geriamo vandens: 102 į namų ūkius Alytaus rajono gyventojams ir 15 Alytaus miesto gyventojams. Spalio mėnesį (iki 23 dienos) 55 autocisternos nuvežtos į Alytaus rajoną ir 14 autocisternų į miestą.

Per dieną vidutiniškai nuvežama 6 autocisternos, talpinančios 3 kubinius metrus vandens. Ir nors lietus prapliumpa beveik kasdien, šuliniai sunkiai pildosi vandeniu. Šiuo metu užsiregistravę ir laukia atvežamo vandens 64 namų ūkiai. Jiems eilėje, kol bus atvežtas vanduo, gali tekti laukti apie 3 savaites.

UAB „Dzūkijos vandenys“ teikia ir užsikimšusių vamzdžių pravalymo paslaugas. Alytaus mieste dėl tokių problemų per mėnesį vidutiniškai kreipiasi apie 10 pareiškėjų – gyventojų ir juridinių asmenų. Jei bendrovė geriamą vandenį veža ir į rajoną, tai užsikimšusių vamzdžių pravalymo paslaugas Alytaus rajono gyventojams neteikiama.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: