Dainavos žodis

Verslioms idėjoms rajone augti – aptartas bendradarbiavimas su Inovacijų agentūra

Kaip padėti iniciatyviam verslui rajone kurtis ir augti sparčiau – šiandien su Inovacijų agentūros Regioninės verslo transformacijos skyriaus projektų vadove, Alytaus „Spiečiaus“ koordinatore Iveta Dimšiene aparti susitiko Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas, Finansų ir investijų skyriaus vedėja Andrė Zenevičienė.

Veikia visoje Lietuvoje

Inovacijų agentūros kuruojamas bendradarbystės centrų „Spiečius“ tinklas išsidėstęs visoje Lietuvoje. Čia teikiamos individualios konsultacijos pradedantiesiems verslininkams rūpimais klausimais, veikia mentorystės programa, organizuojami įvairūs mokomieji renginiai smulkiam verslui. Ne mažiau svarbūs ir bendraminčių susitikimai. Tokią, palaikančią, verslininkų bendruomenę subūręs ir Alytuje įsikūręs „Spiečius“, kurio didžiąją dalį sudaro Alytaus rajone registruoti verslai.

„Skatinti verslumą regione, ieškoti prasmingų partnerysčių ir padėti verslininkams kurti darbo vietas ne tik sau, bet ir kitiems“, – tokį uždavinį mezgant bendradarbiavimą su Inovacijų agentūra išsakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

„Spiečius“ – tai ne tik darbo vieta ar erdvė susitikimams. Tai bendraminčiai ir specialios programos, padedančios verslams augti: kontaktų mezgimo renginiai, verslo auditas, rinkodaros planų kūrimas ir kitos priemonės, – sakė Alytaus „Spiečiaus” koordinatorė I. Dimšienė.

Teikiama ir finansinė parama verslui

Viena iš naujausių priemonių, kuria gana aktyviai pasinaudojo ir Alytaus rajono verslininkai, tai subsidijos augančiam verslui. Parama buvo skirta skaitmenizavimo procesams optimizuoti.

Kaip pažymėjo Inovacijų agentūros atstovė, „Spiečiaus“ narių apyvarta, įsitraukus į verslo akseleravimo programas, per metus augo vidutiniškai 60 procentų.

Susitikimo su Alytaus rajono vadovais metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės bei planuojamas įgyvendinti projektas, kurio tikslas – skatinti pradedančiųjų smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų augimą ir plėtrą regionuose.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: