Dainavos žodis

Čepkelių rezervate pasieniečių sučiupti du alytiškiai retais paukščiais nesidomėjo

Kabelių užkardos pasieniečiai su įkalčiais sulaikė du kontrabandines cigaretes gabenusius alytiškius.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai vykdė tarnybą ties Musteikos kaimu (Varėnos r.) Žvalgydami vietovę, pasieniečiai miške, Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate, aptiko vieną juoda polietileno plėvele apvyniotą ryšulį.

Vykdydami su juo susijusių asmenų paiešką, VSAT pareigūnai išvydo iš Lietuvos pusės du vyrus, einančius tiesiai ryšulio link. Kai jie ketino jau prie šio krovinio tvirtinti petnešas, naudojamas cigaretėms nešti, pasirodė pasieniečiai. Juos išvydę rūkalų nešikai taip ir liko stovėti.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji – 22-ejų ir 39-erių alytiškiai.

Ryšulyje, dėl kurio jie čia ir atėjo, buvo 875 pakeliai cigarečių „Minsk Capital QS“, „Minsk Capital MS“ ir „Minsk City MS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasienio ruože alytiškiai atsidūrė neturėdami VSAT išduotų leidimų čia būti ekstremaliosios situacijos sąlygomis.

Jiedu buvo pristatyti į Kabelių pasienio užkardą apklausai ir protokolams surašyti.

Už cigaretes vyrų laukia baudos nuo 2 000 iki 5 590 eurų, o už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą – įspėjimas arba 40–90 eurų baudos.

Be to, jiems administracine tvarka teks atsakyti už neteisėtą buvimą Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate, kuriame, be kita ko, ištisus metus gyvena jo simboliu tapę kurtiniai, įrašyti į Lietuvos Raudonąją knygą.

Sulaikytiems vyrams įteikti šaukimai po keliolikos dienų atvykti į šią užkardą, kai ten bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.

Cigaretės laikinai saugomos Kabelių pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: