Dainavos žodis

Portalui www.danielius.net 15 metų!

Danielius Jakubavičius, portalo www.danielius.net įkūrėjas

Vertinu kiekvieną žmogų, nežiūrėdamas jo užimamų pareigų, statuso ar išsilavinimo. Nes mano portalo danielius.net misija kasdieniame ir politiniame gyvenime sakyti tiesą. Ir tą darau jau 15 metų!

Būsiu atviras, ne visiems patinku, nes tiesa būna nemaloni, o kritikos niekas nemėgsta, bet visos patirtys skatina tobulėti ir mokytis. Mano kuriami videosiužetai yra be pagražinimų, o žmonės tokie, kokie yra – tikri, su visomis emocijomis. Nes tik paprastumas, nesuvaidinti, nesurežisuoti aplodismentai ir nuoširdumas atveria duris į gražesnę Lietuvą. Esu dėkingas šeimos nariams, bendraminčiams, draugams ir visiems, kurių net nepažįstu, kurie palaiko ir, tikiuosi, palaikys mane. Nors pradžioje buvo visko, ne visi idėją filmuoti paprastus žmones palaikė, buvo ir kraipančių galvas bei mąstančių, kam to reikia…

Mintis įkurti interneto portalą kilo iš siekio parodyti eilinį kaimo žmogų. Nuo 2008 metų spalio 25 d. ėmiau fotografuoti Alytaus rajono renginius, nes norėjau išsaugoti tai, kas keičiasi aplink mus. Ir žmonės keičiasi, ir šventės kaskart vis kitokios. Sulaukęs daug palaikymo iš žmonių, ėmiau ne tik fotografuoti, bet ir filmuoti. Vaizdu ir garsu dar geriau įamžinti tai, kas svarbu ir gražu. O vaizde išties daugiau emocijų: šypsenų, juoko, nuoširdumo, paprastumo, geranoriškumo.

Man svarbu žmonės ir ryšys su jais. Gal todėl turiu daugiausiai sekėjų ir prenumeratorių Pietų Lietuvoje. Apie 21 tūkst. – Youtube kanale, socialiniame tinkle Facebook – 113 tūkst. Džiaugiuosi, kad portalo Danielius.net informacija įdomi ir išeiviams iš Lietuvos, net užsieniečiams. O prieš trejus metus tėviškėje, Meškasalio kaime, prie kelio Kaniūkai-Merkinė, su Juozu Jegelevičiumi pastatėme reklaminį Antano Nedzinsko turėtą raudoną „fiatuką“. Neišvengiamai turėjote visi jį ten papuoštą Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis pamatyti.

Per tuos 15 metų sutikau daug įdomių žmonių, su kuriais ir dirbau, ir likimas lėmė perimti jų sukauptą videoarchyvą. Peršėkininkų televizijos įkūrėjo, savininko, operatoriaus, laidų kūrėjo, Alytaus rajono šviesuolio Vlado Kuršnos žmonai Laimutei pritarus, dalinuosi jų sukaupta medžiaga savo portale Danielius.net. Taip pat skaitmeninu Alovės klebono monsinjoro Stanislovo Stankevičiaus senąją videoteką. Vertinu tai, kas tikra ir kasdieniška. Manau, kad ir po 15 ir daugiau metų ne vienam bus įdomu pasižiūrėti, kaip vyko viena ar kita šventė, kaip jie patys ar kaimynai atrodė.

Portalo jubiliejaus proga sulaukiau daug sveikinimų ir linkėjimų! Laidos „Duokim garo“ vedėjas Liudas Mikalauskas linkėjo ir toliau rodyti paprastą Lietuvą ir jos žmones. Pasveikino pivašiūniškis atlikėjas, renginių vedėjas, oreivis Giedrius Leškevičius, daugiškiai Živilė ir Romas Seiliai, simniškis Arūnas Narauskas su teatro „Runa“ auklėtiniais. Mano siela džiaugiasi, kad esu žmonėms reikalingas! Ko kitą kartą reikia daugiau?

O kas toliau? Svarbiausia, kad būtų sveikatos, sėkmės, kad karas aplenktų, kad žmonės taikiai, gražiai sugyventų, kad politika būtų veidu, o ne nugara atsukta į žmogų ir kolegą. Kad žmonės dažniau pastebėtų gražius dalykus, prašančiam ištiestų pagalbos ranką.

O aš pažadu, kad būsiu ten, kur esu laukiamas! Bet kuriame Dzūkijos kampelyje, net ir atokiausiame! Smagu, kai žmonės mane pažįsta, dovanoja šypseną, gerą žodį, o jų gilios akys dėkoja už tai, ką darau.

Ne vienas klausia, kodėl Danielius.net blogas, jei jis toks nėra. Juokaudamas visada atsakau, blogas, nes ne geras. O jei iš tikrųjų, tai blogas yra interneto svetainės dienoraštis, tai, ką matau, girdžiu, kaip galvoju.

Linkiu visiems pozityvumo, aktyvumo, nebijoti kalbėti į kamerą, būti bendruomeniškais, nekreipti dėmesio į tuos, kurie bando daryti šou, bet pasitikėti vieni kitais.

Iki susitikimo renginiuose ar paprastam pokalbiui bet kur: kaime ar miesto gatvėje!

Danielius Jakubavičius, portalo www.danielius.net įkūrėjas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: