Dainavos žodis

Užupių vandens trasos gedimai – pašalinti

Užupių kaimo vandentiekio trasoje įvyko gedimas, dėl kurio suprastėjo tiekiamo vandens kokybė – į tinklus pateko geležies nuosėdų. Nedelsiant buvo organizuojami keletą dienų trukę darbai gedimų šalinimui ir dėl to gyventojams teko patirti nepatogumų, dėl kurių savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“ atsiprašo.

Kaip paaiškino SĮ „Simno komunalininkas“ laikinai vykdantis direktoriaus funkcijas, direktoriaus pavaduotojas Ernestas Šimanskas, gedimas trasoje įvyko dėl padidėjusio vandens suvartojimo.

„Tai viršijo vandens gerinimo įrangos pajėgumus. Dėl šios priežasties filtrų darbas sutriko, į tinklus pateko geležies nuosėdų“, – gedimo vandentiekio trasoje priežastis įvardijo E. Šimanskas.

Jis teigė, kad iki lapkričio 7 d. įmonė atliko priverstinius ir periodinius filtrų plovimus, kad jie vėl galėtų tinkamai išvalyti vandenį, o lapkričio 8 ir 9 d. mechaniniu būdu (tiesiai iš magistralinio tinklo) plovė trasą.

„Didelė dalis geležies nuosėdų jau išplautos, gali pasitaikyti pavieniai geležies grūdeliai. Mūsų įmonės darbuotojai bendravo su gyventojais, kurie teigė, kad dienos metu vandens kokybė gera, tik vakare ji pablogėja. Taip nutinka dėl didesnio vandens vartojimo. Išplovus trasą situacija turėtų pasikeisti“, – sakė E. Šimanskas.

Jis patikino, kad dar ketvirtadienio vakare rūdžių vandenyje buvo, o penktadienio rytą skundų dėl to nesulaukta.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: