Dainavos žodis

Paminklo partizanui atidengimas vainikavo A. Kamarūno pastangas

Šiandien dalyvavome Lietuvos partizano V. Venckūno-Jovaro ir kitų laisvės gynėjų atminimo pagerbimo minėjime, kuris prasidėjo Kučiūnų bažnyčioje, o tęsėsi Sapiegiškių kaime, Kučiūnu sen., kur buvo rasti V. Venckūno palaikai. Ten atidengtas paminklas ir taip įamžintas Laisvės kovotojo atminimas.

Lygiai prieš metus – lapkričio 12 dieną Lazdijų rajoną ir visą Lietuvą apskriejo žinia, kad Sapiegiškių kaime buvo atkasti ir identifikuoti Lietuvos partizano Vlado Venckūno-Jovaro palaikai.

Prie to, kad palaikai buvo atkasti ir identifikuoti, daugiausia prisidėjo mūsų krašto patriotas Albinas Kamarūnas, kuris už šią kilnią ir prasmingą misiją buvo apdovanotas „Lietuvos garbės“ titulu, kurį tiesioginiame TV3 televizijos eteryje jam įteikė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

,,Labai džiaugiuosi, kad tokiame iškilmingame ir teatralizuotame minėjime susirinko daug žmonių, o labiausiai džiugino tai, kad buvo daug jaunimo iš Šaulių sąjungos. Šie jaunuoliai yra tie žmonės, kurie pasakos ateinančioms kartoms apie mūsų kruviną istoriją.

Tokie renginiai giliai įsirėžia į širdį ir labai džiugu, kad juose gausiai dalyvauja ne tik vyresnioji karta, bet ir jaunimas.

Ačiū Jums, Albinai, už galimybę dalyvauti, ačiū Jums už rūpestį ekshumuojant palaikus, ačiū už Jūsų patriotizmą ir visą indėlį, kad istorija būtų įamžinta ateities kartoms”, – tokiu tekstu socialinėje erdvėje dalijosi tarybos nariai Odeta Lenkauskienė, Deivydas Palačionis, Artūras Margelis.

Krikščionių sąjungos-A. Margelio komandos pranešimas spaudai

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: