Dainavos žodis

Antrasis protmūšis „Dzūkija mus vienija“ Alytaus Dzūkijos mokykloje

Nugalėtojais tapo Dainavos apygardos KASP komanda.

Lapkričio 23 d. Alytaus Dzūkijos mokykloje vyko antrasis protmūšis „Dzūkija mus vienija“. Žaidime galėjo dalyvauti įmonės ir organizacijos iš visos Dzūkijos, kurių pavadinime yra žodis Dzūkija arba Dainava. Šiais metais dalyvavo net 11 komandų, o Dzūkijos nacionalinio parko atstovai – pirmoji komanda iš Varėnos rajono. Pasirodė puikiai – surinktų taškų skaičiumi nusileido tik nugalėtojams. Užduotį video formatu pateikė ir Varėnos rajono meras Algis Kašėta.

Protmūšį vedė mokytojai, mokyklos muziejininkai Renata Dudzinskienė ir Eugenijus Guntulionis.

Lyderiai keitėsi kelis kartus, bet nugalėtojais tapo Dainavos apygardos KASP komanda. Žaidimo metu gausiai liejosi emocijos, nes užduotys buvo žaismingos ir įvairios. Nuotaikingą įtampą kūrė Dzūkijos merų, mokyklos direktorės, AKM direktorės, 3 klasės mokinių videoužduotys, Kahoot viktorina ir kiti įvairūs klausimai. Renginį paįvairino buvusių mokinių dainos ir keramikės Leokadijos Sušinskaitės paroda, kurią papildė tekstilės mokytojos Ramunės Česynienės papuošta dzūkė.

Protmūšio generalinis rėmėjas – „Dzūkijos mediena“, kiti rėmėjai: UAB „Dzūkų pankai“ (baras „Feniksas“), Dainavos kino teatras, „Europe Direct“ Alytaus centras. Alytaus kraštotyros muziejus vaišino visus dzūkiška babka.

Tikimės kitais metais sulaukti daugiau komandų iš visos Dzūkijos

Dzūkai, vienykimės!

Alytaus Dzūkijos mokyklos informacija

Protmūšio organizatorių vardu Dzūkijos mokyklos mokytojas ir muziejininkas Eugenijus Guntulionis

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: