Dainavos žodis

Kur ir kada Dzūkijoje prasideda šventinis maratonas

Jau šį penktadienį, gruodžio 1 d., 18 val. Alytaus miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į ypač magišką Kalėdų eglutės įžiebimą. (Alytaus miesto savivaldybės nuotr.)

Mūsų savaitraščio skaitytojams norime pristatyti ir kitose Dzūkijos miestuose ir rajonuose vyksiančias kalėdines pramogas.

Druskininkų „Snow Arenoje“ – Kalėdų senelio rezidencija

Druskininkuose šiemet Kalėdos žada būti „Tai bent“, kada tik beatvyktumėte, prieš ar ir po Kalėdų, druskininkiečius ir kurorto svečius pasitiks ne tik šventiškas, įspūdingai pasipuošęs miestas, įvairūs, spalvingi ir inovatyvūs renginiai Pramogų aikštėje, bet ir tikrų tikriausi, stebuklingi stebuklingo Kalėdų miško gyventojai, įsikūrę „Snow Arenoje“, bei čia atidaryta Kalėdų Senelio rezidencija. Tai ypatinga šių metų naujiena, dėl kurios nuo šiol tikrai Druskininkus galima drąsiai tituluoti Lietuvos žiemos ir Kalėdų sostine.

Gruodžio 2 dieną 17 val. žiūrovų laukia teatralizuota eglės įžiebimo ceremonija Pramogų aikštėje: kalėdinė ugnies šou pasaka „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, didžioji Senelio Kalėdos staigmena, fejerverkas ir šventinis Vido Bareikio koncertas, kurorto centre ant savivaldybės pastato fasado spalvinga 3D projekcija pasakos nuotaikingą Kalėdų istoriją.

Lazdijų eglutėje supsis paukščiai, o juos gaubs lengvučiai debesys

Lazdijų pagrindinė eglė bus įžiebta gruodžio 8 dieną 16 valandą. 2023-ieji Lazdijų krašte paskelbti Sigito Gedos metais. Todėl minint rašytojo 80-ąsias gimimo metines, simboliškai norima vainikuoti šiuos metus pasirinkus romantišką temą „Poetiškos Kalėdos“. „Poetiškos Kalėdos“ atsiskleis per eglutės ir miesto papuošimą, įvairias dekoracijas, kuriose atsispindės mūsų kraštiečio S. Gedos kūrybos ryškiausi simboliai. Netgi eglutės įžiebimo šventės programa akcentuos S. Gedos kūrybą per dainas, eilėraščius ir šokius.

Tradiciškai eglutės įžiebimo šventė pakvies tiek didelius, tiek mažus į kalėdinę miesto pasaką. Joje gražiausius šokius ir dainas pristatys mūsų krašto atlikėjai bei kolektyvai. Renginio programą papuoš net dvi iš Šiaurės atvykusios meškutės, o visus džiugins šventinių dovanėlių ir smulkmenėlių mugė bei Kalėdų Senelio rezidencija.

Kalėdiniu laikotarpiu Lazdijuose numatyta įvairių veiklų tiek miesto aikštėje, tiek įvairiose įstaigose. Jau nuo eglutės įžiebimo šventės Nepriklausomybės aikštėje veiks edukacijų namelis, kuriame šventiniu laikotarpiu vyks įvairios dirbtuvėlės bei susitikimai su Kalėdų Seneliu. Laukia daug pramoginių renginių, kuriuos galima atrasti Kalėdinių renginių kalendoriuje.

Alytaus rajone – 12 šventinių eglučių įžiebimas ir kalėdomobilis

Alytaus rajono Kalėdos prasideda Butrimonyse! Gruodžio 8-ąją unikalioje trikampėje Butrimonių aikštėje Jūsų laukia magiškas kalėdinės eglutės įžiebimo reginys. Nuostabi, mišku kvepianti žaliaskarė, milžinišku kalėdiniu žaisliuku pavirtęs fontanas, Kalėdų Senelio paštas, Astos Pilypaitės ir vaikučių koncertas, šventinė mugė, edukacijos, momentinės nuotraukos tiesiai iš nykštukų rankų. O kur dar garuojanti kakava, ant laužo kepami zefyriukai ir merės Rasos Vitkauskienės iniciatyva – gardūs meduoliai visiems vaikams. Vaikučius miestelio gatvelėmis ir aikštėje vežios kalėdomobilis. Kultūros centro Butrimonių skyriaus fojė vyks vaško žvakių gaminimo ir molinių angeliukų dekoravimo edukacijos. 

Šventinių eglučių įžiebimo maratoną pratęs Daugai. Kartu su Kalėdų egle bus įžiebtas kalėdinių dekoracijų parkas.

Simne vaikų lauks ne tik Kalėdų Senelis, saldžios dovanos, šviečiantis dekoracijų parkas, bet ir muzikinė pasaka vaikams „Susipyko žvėrys miške“. 

Varėnoje – spektakliai ir koncertai

Eglutės įžiebimo šventė Varėnos mieste vyks gruodžio 15 d. 17 val. Renginio svečių lauks „Labaiteatro“ muzikinis spektaklis-žaidimas „Aplink pasaulį“ (rež. Agnė Sunklodaitė). Vasario 16-osios gatvėje veiks tautodailininkų ir amatininkų mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“. Šventę vainikuos fejerverkai.

Rajono gyventojų ir atvykstančių svečių lauks advento pasidainavimai ir edukacijos, eglučių įžiebimo šventės, mugės, koncertai, spektakliai, kalėdinės dirbtuvėlės, susitikimai su Kalėdų Seneliu. Gausioje šventinių renginių programoje netrūks ir profesionalaus scenos meno renginių – tai Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ koncertas Merkinėje, valstybinio ansamblio „Lietuva“ šventinė programa „Mes – Lietuva!“ ir Violetos Mičiulienės monospektaklis „Pabaisų nebus“ Varėnoje bei teatro „Atviras ratas“ spektaklis „Senelės pasaka“ Kriviliuose.

Gruodžio 26 d. Vasario 16-osios gatvėje mažuosius rajono gyventojus ir svečius nemokamai vežios šventinis traukinukas.

Eglių įžiebimas Dzūkijoje:

Alytaus miestas – gruodžio 1 d. 18 val.

Druskininkai – gruodžio 2 d. 18 val.

Lazdijai – gruodžio 8 d. 16 val.

Alytaus rajonas, Butrimonys – gruodžio 8 d.

Varėna – gruodžio 15 d. 17 val.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: