Dainavos žodis

Daugiau dėmesio rajono keliams žiemą: vietoje vienos – darbuosis 6 įmonės

Alytaus rajono savivaldybei priklauso 1200 km kelių. Iki šiol juos žiemos metu prižiūrėjo tik viena įmonė UAB „Gilmera“, kuri sunkiai tvarkėsi su dideliu rajono plotu ir plačiu geografiniu išsidėstymu.

Kai ryte skubama į darbus ar reikia nuvežti vaikus į ugdymo įstaigas, nėra kada laukti, kol ateis tavo seniūnijos eilė ir iš kito rajono galo atvažiuos valymo mašinos.

Sprendimo, kaip užtikrinti visiems Alytaus rajono gyventojams vienodą kelių priežiūrą žiemos metu, ieškojusi rajono valdžia džiaugiasi – nuo šiol su žiemos iššūkiais rajono keliuose tvarkytis bus daug lengviau.

Darbuosis 6 įmonės

„Strategiškai apgalvojome kiekvieną rajono centimetrą, nurodėme aiškius kriterijus, ko norime iš paslaugų teikėjų – išskaidžius pirkimą atskiromis seniūnijomis, vienu metu rajone dirbs ne mažiau negu 12 sniego valymo mašinų, prižiūrėdamos joms priskirtų seniūnijų kelius“, – sakė Alytaus rajono savivaldybė merė Rasa Vitkauskienė.

„Dirbant su viena įmone, kelių valymas užtrukdavo. Kol kelininkai dirbdavo vienoje seniūnijoje, kitos gyventojams tekdavo apsišarvuoti kantrybe ir laukti arba patiems ieškoti galimybių nusivalyti kelią, kad galėtų nuvykti į darbą, nuvežti vaikus į mokyklą“, – sakė vicemeras Aurimas Truncė, ne kartą ir pats valęs užsnigtus kelius.

Vienu metu sniego valymo mašinos darbuosis visame Alytaus rajone, o tai padės užtikrinti efektyvesnę kelių priežiūrą. Rajono vadovai tikisi, kad nuo šiol rajono keliuose su sniego pusnimis ar žiemą besiformuojančia slidžia kelių danga bus tvarkomasi daug greičiau, kad kiekvienas rajono gyventojas galėtų saugiai išvykti ir sugrįžti į namus.

Prašome pranešti

Alovės ir Punios seniūnijų kelių valymo konkursą laimėjo UAB „Raguvilė“, Daugų seniūnijoje – ūkininkas Donatas Klimkevičius, Butrimonių bei Pivašiūnų seniūnijų kelių valymą laimėjo UAB „Bellaria“, Alytaus ir Miroslavo seniūnijose kelius prižiūrės SĮ „Simno komunalininkas“, Simno bei Krokialaukio seniūnijų kelių valymo konkursą laimėjo UAB „Ecoservice“, Nemunaičio ir Raitininkų seniūnijose – UAB „Ordo“.

Gyventojus, pastebėjus netinkamai valomus ar barstomus kelius, kviečiame informuoti Alytaus rajono savivaldybę telefonu: (8 315) 55993 arba (8 315) 55549.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: