Dainavos žodis

Knyga ir Kalėdos sušildo…

Stebuklinga ir paslaptinga Kalėdų dvasia plevena Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje, šventinį dvelksmą tarsi purų sniegą paskleisdama visuose bibliotekos padaliniuose. Pasiruošimas laukiamiausiai žiemos šventei vyksta kone kiekvieną dieną – ateini ir žiū – vis gražiau, jaukiau, puošniau… Norisi prisėdus pabūti, tarsi pas brangų ir pasiilgtą draugą…

… Kalėdos…

Atvėrus Centrinės bibliotekos (Seirijų g. 2) duris dėmesį prikausto it didelės sniego pusnys pūpsantis dovanų kalnas, o kvapas… Žaliaskarės girios gyventojos, įsitaisiusios kampelyje, dvelkia tokia gaivia žaluma, kad nejučia atsiduri miške, o mintyse iškyla malonūs vaikystės prisiminimai. Tuomet vedinas mandarinų, medienos ir cinamono kvapo, kuris švelniai kutena nosį, eini toliau, nes kiekvienas žingsnis kupinas smagių netikėtumų.

Prie Bendrosios knygų skaityklos išvysti vintažinių žaisliukų, saugančių žmonių istorijas ir prisiminimus, parodą, kurios seniausiam eksponatui – žaviam arbatinukui – jau per šimtas metų! Šalia lūkuriuojanti dar viena eglutė tarsi šnabžda – čia dar ne pabaiga, mano mielas lankytojau!

Stabtelti ir prisėsti fojė kviečia šalia židinio stovintis senovinis supamas krėslas. Puiki vieta knygai ir asmenukei… arba jaunųjų skaitytojų sukurtų kalėdinių atvirukų (paskaičiuokite – jų gerokai virš 100!) parodai apžiūrėti. Šie atvirukai, kartu su jaunimu jau greitai iškeliaus pas „Senelių darželio“ lankytojus. Laukia šiltų skaitymų ir jaukių pokalbių popietė.

Centrinėje bibliotekoje visus atvykusius pasitinka kalėdinė iniciatyva „Išsirinkite ir neškitės…“ . Taip, taip. Iš bet kurio kabančio kalėdinio voko išsitraukite užrašytą mintį ir drąsiai neškitės ją į darbą, į namus, į… savo širdį. Juk būna dienų, kai trūksta vienos, laiku „pagautos“ minties, kuri ima ir netikėtai pakeičia, regis, ne visai tikusią dieną. Išmėginkite šį kalėdinį bibliotekos burtą!

… knygos…

Kalėdos – stebuklų metas, tad Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka miestelėnus kviečia į intriguojantį „Aklą pasimatymą su knyga“. Susitinkame gruodžio 15 d. 12 val. Alytaus Rotušės aikštėje.

Netoli didžiosios žaliaskarės puikuosis ir bibliotekos tvari žalioji eglutė. Joje su meile supakuotos, dailiai išrikiuotos jūsų lauks knygos. Nebijokite prieiti ir drąsiai čiupkite tą vienintelę, kuris leis patirti nuostabų nežinomybės „o kas viduje?“ jaudulį.

Mes vis dar sulaukiame klausimų, ar knygą reikia grąžinti į biblioteką? Žinoma, kad ne – ji jūsų! Skaitykite patys, dalinkitės su bičiuliais, dovanokite kitiems arba… tai gali būti puiki jūsų pačių dovana po Kalėdų eglute jums patiems!

…žmonės…

Kokios gi šventės be mažųjų Kalėdų Senelio pagalbininkų nykštukų? Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje (Topolių g. 21) mažąsias rankeles lavinti ir Kalėdų laukimu dalintis kviečia „Nykštukų dirbtuvėlės“. Gamindami įvairias dekoracijas, pajusime ir pasakų magijos galią – kada, jei ne dabar, tinkamiausias metas stebuklams.

Vidzgirio bibliotekoje (Likiškėlių g. 12) galima žaismingai įsitaisyti… knygos turinyje! Šviežiai padabinta, milžiniška „Kalėdinių svajonių knyga“ atsivers lyg durys, o įėję į ją galėsite leistis vaizduotės nešami. Originalioje fotografijoje jūs atrodysite kaip tikras svajonių herojus. Abstulbę nuo knygos dydžio ir žavesio, nepamirškite apsidairyti, nes čia bibliotekininkės su bičiulių pagalba išpuošė erdves rankų darbo dekoracijomis, o įvairios parodos žiemos tematika puikiai papildo kerinčią visumą.

Jūs visada esate laukiami Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje! Pamėkite ir sekite mus socialiniame tinkle Facebook.

… SUŠILDO…

Dovilės Ba fotografijos

Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: