Dainavos žodis

Tarp geriausiųjų Lietuvos fizinio ugdymo pedagogų – ir Alytaus rajono mokytoja

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį Prezidentūroje apdovanojo geriausius Lietuvos fizinio ugdymo pedagogus. Tarp jų ir Alytaus rajono Miroslavo gimnazijos mokytoja metodininkė Ingrida Rauličkienė.

I. Rauličkienė yra įvairių mokinių fizinį aktyvumą skatinančių projektų ir veiklų iniciatorė. Mokytoja rengia mokinius rajoninėms sporto varžyboms, dalyvauja respublikiniuose konkursuose ir projektuose, organizuoja gimnazijoje daug aktyvių, judrių, žaismingų veiklų, savo patirtimi dalijasi kitų šalių mokyklose.

I. Rauličkienė veda integruotas pamokas netradicinėse aplinkose, yra įsitraukusi į LTOK olimpinių vertybių ugdymo programą, bendradarbiauja su Kazickų šeimos fondu ir programa „Jaunimas gali“.

I. Rauličkienė savo pavyzdžiu įkvepia mokinius būti fiziškai aktyviais. Ji nevengia fizinių iššūkių, bėgioja, dalyvauja bėgimo renginiuose, žiemą maudosi eketėje.

Tryliktą kartą Prezidentūroje surengtoje ceremonijoje – pagerbiami mokytojai, daug laiko ir pastangų skiriantys sporto ir olimpinių vertybių puoselėjimui, nuo mažų dienų formuojantys vaikų fizinę kultūrą ir sveiką gyvenseną.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigų fizinio ugdymo pedagogai apdovanoti penktą kartą. Taip pat šiemet pirmą kartą pagerbti pedagogai, dirbantys su specialiųjų poreikių vaikais.

„Dėkoju visiems ir kiekvienam, kas dirbate su vaikais, jungdami į darnią visumą jų fizines, kūrybines ir intelektines savybes. Žinau, kad itin daug pastangų, jautrumo ir atidumo reikalauja darbas su specialiųjų poreikių vaikais, kuriems Jūsų dėmesys – nepaprastai svarbus“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, fizinio aktyvumo naudą vaikams patvirtina įvairūs tyrimai. Fiziškai aktyvūs vaikai rečiau serga, geriau atlaiko stresą, yra ištvermingesni ir labiau pasitiki savimi. Kas itin svarbu – jie taip pat atsparesni žalingiems įpročiams.

„Fizinis aktyvumas nuo mažų dienų jungia žmones bendrai veiklai – sportui. Jis jungia skirtingų kartų, požiūrių ir poreikių žmones, kuriems svarbu kuo ilgiau išlaikyti sveikatą, gerai jaustis ir džiaugtis gyvenimui. Fizinis aktyvumas taip pat kuria glaudžias bendruomenes ir jas palaiko. Turime siekti, kad Lietuvos vaikai įgytų fizinio raštingumo pagrindus ir reguliariai sportuotų, judėtų, mankštintųsi. Tam reikalingos ir visos sporto bendruomenės, ir vaikų tėvų bei kitų artimųjų pastangos, teigiamas pavyzdys, taip pat kryptingas bei metodiškas darbas ugdymo įstaigose, pedagogų bendradarbiavimas su vaikų tėvais“, – kalbėjo D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, jog šiais laikais, kai tiek daug pagundų nejudriai ir nesveikai leisti laiką, vaikams svarbu ne tik išmokti teisingai atlikti pratimus, bet ir motyvuoti save judėti bei nesustoti visą gyvenimą.

„Linkiu mums visiems, kad sportą pamiltų kuo daugiau Lietuvos vaikų ir jaunimo. Tada, ir tik tada, mūsų visuomenė bus sveikesnė, laimingesnė, labiau pasitikinti savimi. Tada ir dar daugiau Lietuvos sportininkų, tikiu, garsins šalies vardą tarptautinėse arenose“, – teigė Lietuvos pirmoji ponia.

Geriausius Lietuvos fizinio ugdymo pedagogus kartu su D. Nausėdiene apdovanojo švietimo, mokslo ir sporto ministro patarėjas Justinas Kinderis, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė.

Geriausių Lietuvos fizinio ugdymo pedagogų atranką vykdo ir apdovanojimus organizuoja LTOK.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos / Eitvydas Kinaitis ir asmeninės nuotraukos

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: