Dainavos žodis

Teismo sprendimu Alytaus miesto vyriausiasis architektas gali grįžti į darbą

Mindaugas Matažinskas gali grįžti į Alytaus miesto rotušę eiti buvusių pareigų. (Alytaus m. sav. nuotr.)

Kauno apygardos teismas išteisino dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo nuteistą Alytaus miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoją, vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską.

Jis gali grįžti į darbą, o savivaldybė už beveik trejus metus trukusį nušalinimo laikotarpį alytiškiui turės sumokėti negautą atlyginimą – daugiau nei 50 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių.

Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjęs Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės pavaduotojos Linos Eviltienės ir M. Matažinsko bei jo gynėjo apeliacinius skundus.

Į teisėsaugininkų akiratį M. Matažinskas pakliuvo praėjusių metų rudenį, kai Alytaus miesto savivaldybės administracija tų metų rugsėjo pradžioje dėl galimo dokumentų klastojimo kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą, norėdama išsiaiškinti, ar savivaldybės vyriausiasis architektas neišdavė pažymos dėl galimybės naudoti patalpas pagal paskirtį vadovaudamasis galimai suklastota schema.

Alytaus rajone registruota bendrovė „Transta“ buvo kreipusis į savivaldybę prašydama atidalyti patalpas Alytuje, Audėjų gatvėje, kur ketino steigti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą, ir išduoti patalpų atidalijimą liudijančią pažymą. Tačiau patalpų atidalijimo schemą parengęs architektas to nedarė. Tuo tarpu M. Matažinskas, eidamas savivaldybės vyriausiojo architekto pareigas, pažymą dėl galimybės naudoti patalpas pagal paskirtį išdavė. M. Matažinskui tapus įtariamuoju, jis buvo nušalintas nuo pareigų.

Bylą išnagrinėję Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai šių metų pradžioje nuosprendžiu M. Matažinską pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Alytiškiui buvo skirta 10 tūkst. eurų bauda, kurią sumokėti privalėjo per 8 mėnesius, ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti, kol įsiteisės nuosprendis.

Kadangi priimtas teismo sprendimas netenkino nei prokurorės, nei nuteistojo, nei jo gynėjo, jis buvo apskųstas aukštesnės instancijos teismui. Prokurorė L. Eviltienė apeliaciniu skundu prašė priimtą nuosprendį pakeisti ir M. Matažinskui skirti didesnę bausmę – 15 tūkst. eurų baudą bei baudžiamojo poveikio priemonę – teisės dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą atėmimą 3 metams. Tuo tarpu pats M. Matažinskas ir jo gynėjas apeliacinius skundus parašė prašydami jį išteisinti. Ir jų prašymas buvo patenkintas.

Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija, pirmininkaujant teisėjui Audriui Meilučiui, konstatavo, kad nėra pagrindo M. Matažinsko veiksmų vertinti kaip nusikalstamų. Ar šioje byloje jau padėtas taškas, paaiškės vėliau, nes sprendimas per 3 mėnesius nuo jo priėmimo dienos kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: