Dainavos žodis

Intriguojantis savaitgalis Alytuje – paaiškės LTF taurės laimėtojai

Jau šį savaitgalį Alytaus tinklinio centre paaiškės pirmojo Lietuvos tinklinio sezono trofėjaus laimėtojai. Keturi vyrų klubai čia kausis dėl Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) taurės.

Šis turnyras išties intriguojantis, nes prie trijų šiuo metu stipriausių „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato komandų prisijungs ir Baltijos lygoje rungtyniaujantis Gargždų „Amber Volley“ klubas.

Praėjusiais metais praradęs tiek LTF taurę, tiek Lietuvos čempiono vardą, Gargždų klubas sieks susigrąžinti šiuos titulus. Pusfinalyje „Amber Volley“ šeštadienį 17 val. susitiks su Vilniaus universiteto (VU) tinklininkais.

VU komandos žaidimas šiemet labai priklauso nuo to, kaip pilnai pavyksta surinkti sudėtį. Jei ekipai padės visi geriausi žaidėjai, ji neabejotinai stengsis pasipriešinti šių rungtynių favoritams. Tuo tarpu „Amber Volley“ turi pranašumą ne tik komplektacijoje, bet ir praktikoje – jie kas savaitgalį žaidžia rungtynes kur kas aukštesnio lygio Baltijos čempionate.

„Tikiuosi, kad žaidėjai mėgausis savo žaidimu aikštelėje ir atiduos 110 proc. savęs. Galiu pasakyti, kad žaisti LTF taurėje mums gali būti šioks toks iššūkis dėl to, kad kamuoliai bus kiti nei Baltijos lygoje. Turėsime būti susikoncentravę, kad neįprasti dalykai mums sukeltų kuo mažiau problemų. LTF taurėje nesitikiu lengvų rungtynių, nes kiekvienoje komandoje matau pajėgių žaidėjų tiek Lietuvoje, tiek Baltijos lygoje“, – sakė „Amber Volley“ treneris latvis Austris Štals.

14 val. prasidės pirmasis pusfinalis, kuriame Lietuvoje šį sezoną neklumpantis ir LTF taurės bei šalies čempionų titulus ginantis Šiaulių „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ klubas susitiks su Marijampolės „Sūduva“.

Šiauliečiai šiemet yra kupini ambicijų, tačiau aršesnės konkurencijos stygius gali šiek tiek pakišti koją. Patyrusi „Sūduvos“ komanda ne kartą įrodė, kad gali įveikti bet ką, todėl taip pat sieks sudrumsti favoritų ramybę.

„Iš tikro laukiame LTF taurės finalų, Lietuvos čempionato lygis gana žemas ir nesulaukiame pasipriešinimo. Tikimės žaisti finale su Gargždais ir žinome, kad ten bus sunku, nes „Amber Volley“ yra pajėgi komanda, žaidžianti Baltijos lygoje. Visgi nežadame pasiduoti ir kovosime. Šiemet turime gerą komandą ir tikrai galime su jais konkuruoti. Turime planą ir bandysime jį įgyvendinti, bet dabar visos mintys yra apie pusfinalį“, – teigė „Elgos-Grafaitės-SC Dubysos“ treneris Modestas Strockis.

Sekmadienį 12 val. prasidės rungtynės dėl trečiosios vietos, o 15 val. – didysis finalas.

Įėjimas į LTF taurės turnyro finalo ketverto rungtynes Alytuje – nemokamas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: