Dainavos žodis

Alytuje sukurtas eglučių parkas iš panaudotų medžiagų

Alytaus Jotvingių gimnazija turi tradiciją – laukiant Kalėdų, mokykloje įžiebiamos eglutės. Pernai direktoriaus Donato Vasiliausko  iniciatyva iš knygų buvo suformuota eglė, o šiemet ir gimnazistai, ir mokytojai užsikrėtė idėja sukurti originalią „žaliaskarę“. Tiesa, reikalauta eglę formuoti iš jau panaudotų medžiagų. 

„Pernai buvo mano idėja pastatyti originalią eglutę. Iš knygų pastatėme milžinišką eglę, ir visa bendruomenė užsikrėtė idėja, kad gimnazijoje galėtų būti daugiau eglučių. Šie metai unikalūs tuo, kad turime jau 25 eglutes, kurias kūrė kiekviena klasė, mokytojų metodininkų grupė, mokyklos administracija. Eglutės skirtingos, jose įdėta daug darbo, meilės ir kūrybiškumo. Negalėčiau išskirti nei vienos. Jos visos skirtingos, unikalios ir savaip gražios. Galbūt išskirtinė yra fizinio ugdymo mokytojų sukurta eglė iš mūsų gimnazijos mokinių iškovotų trofėjų”, – sakė idėjos autorius, Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius D. Vasiliauskas.

Įstaigos vadovo teigimu, mokiniai noriai įsitraukė į kūrybinį procesą, nors būta ir ginčų. Kelios klasės bandė kurti  dvi skirtingas kompozicijas.  Alytaus Jotvingių gimnazijos eglučių parke – 25 originalios žaliaskarės. Atidarymo proga surengti gimnazistų muzikiniai pasirodymai. Eglutės Alytaus Jotvingių gimnazijoje stovės iki Trijų Karalių. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: