Dainavos žodis

Makniūnų bagažinių turgelyje įžiebta Kalėdų eglutė, išdalintos dovanos

Gruodžio 10 dieną ir vėl visus, mėgstančius apsipirkti ir pabendrauti, sukvietė Makniūnų bagažinių turgelis. Šį kartą turgelio pirkėjus ir pardavėjus aplankė Kalėdų Senelis, dovanodamas gerą kalėdinę nuotaiką ir siųsdamas šilčiausius linkėjimus.

Kalėdų Senelis kartu su mažaisiais turgelio lankytojais įžiebė Kalėdų eglutę, tikrino šeimininkių puodus, simboliškai net kelis kartus sumušdamas puodų dangčiais. O puoduose garavo net trys Makniūnų šeimininkių išvirtos sriubos: baravykų, raugintų kopūstų ir žuvienė. „Linkiu, kad jūsų puodai niekada neprisviltų, visada blizgėtų, o atidarius jų dangčius, garuotų skaniausia sriuba“, – linkėjo Kalėdų Senelis.

Nuo kilimo iki lašinukų

Mes pasižvalgėme po turgelio lentynas. O jose rikiavosi įvairios prekės: rankų darbo inkilai, kastuvai, žaislai, žemės ūkio įrankiai, sendaikčiai, bičių vaško žvakutės, medus, žolelių arbatos ir kiti geri valgomi ir nevalgomi daiktai.

„Kalėdų Seneliui patiesiu kilimą, kad jam minkščiau būtų ateiti“, – rodydama pirkinį – baltai mėlyną kilimą – linksmai kalbėjo turgelio pirkėja. Savo pyragus ir bandas kepanti senjorė neatsispyrė ir nusipirko sausainių. „Viską pati kepu, tik valgyti nėra kam. Buvo kada taigi dešimt mūsų, o dabar likau tik aš viena“, – guodėsi ji. O kitai pirkėjai svarbu, kad turguje būtų naminės duonos ir skanios dešros. „Kadangi artėja šventės, pardavinėju džiovintus ir virtus baravykus, net ir naminę žąsį turiu“, – kalbėjo sutiktas vyras.

Antai Juozas iš Alytaus už 1 eurą nusipirko retą įrenginį, kuriuo galima medieną kampu pjauti. Nei slidaus kelio, nei šaltuko nepabijojo jauna prekeivė iš Punsko, kuri į prekybą atvežė namų gamybos sūrių, duonos ir pyrago gaminių, lašinukų, kiaušinių.

Kolekcininkai

Makniūnų turgelyje rinkosi ir kolekcininkai. Jie siūlė įvairių kolekcinių prekių: monetų, senų patefono plokštelių, laikrodžių ir kitų vertybių. Net tie, kuriems nieko nereikėjo, vis tiek užsuko į turgelį. O gal kažką ras!

Įžiebta eglutė

Turgelio žmones sušildė karšta arbata ir Makniūnų kaimo eglutės įžiebimo laukimas. Vos akordeonu užgrojus kultūros darbuotojui Dainiui Juozapavičiui ir uždainavus bendruomenės pirmininkei Dalei Baranauskienei Makniūnų eglutės įžiebimui sukurtą dainą, turgelio pirkėjai ėmė burtis aplink juos. Kalėdų Senelis, padedamas mažiausiųjų skaičiuojant nuo 3 iki 1, įžiebė Makniūnų žaliaskarę. Vaikai rikiavosi į eilutę norėdami Kalėdų Seneliui padeklamuoti eilėraštį. Žinoma, Senelis neliko skolingas, kiekvieną nudžiugino dovanėlėmis. Nuo vaikų neatsiliko ir drąsios senjorės. Jos mintinai viena po kitos Kalėdų Seneliui deklamavo dar jaunystėje išmoktus eilėraščius ir linksmai kalbėjo, kad saldainių joms nereikia, „geriau norime pabučiuoti Senelio barzdą“.

Kalėdų Senelis nepraleido progos apžiūrėti prekystalius bei pasveikinti prekeivius su artėjančiomis šventėmis. „Visiems, visiems linkiu plačių šypsenų ir dėmesio artimiems žmonėms. Kitais metais juos daug dažniau apkabinkite“, – kalbėjo linksmasis Kalėdų Senelis, kuris pažadėjo į Makniūnus sugrįžti ir kitais metais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: