Dainavos žodis

Tikėjimo Kalėdų stebuklu – kiekvienam vienišam rajono senoliui ir globojamam vaikui

Kalėdos – kai norisi dalintis šypsena, šiltu žodžiu ir jaukia akimirka su tais, kuriems labiausiai to trūksta. Dalintis gerumu – tokį tikslą artėjant didžiosioms metų šventėms išsikėlė Alytaus rajono savivaldybės vadovai – merė Rasa Vitkauskienė, vicemeras Aurimas Truncė, kurie su komanda ir seniūnijos atstovais lankė vienišus rajono senolius, globojamus vaikus. Jautru ir tikra – iki pat širdies gelmių sugraudinusios istorijos, skaudūs išgyvenimai, likimo pašykštėtos gyvenimo sąlygos – visa tai vilgė akis, tačiau kalėdinis stebuklas keliavo nuo durų prie durų.

72-ejų močiutė, nuo kūdikystės užauginusi du savo proanūkius, visomis išgalėmis pasirūpino, kad jų ateitis nors kiek būtų lengvesnė – nupirko jiems sodybą šalia savo namų. Kita močiutė globoja du sunkias negalias turinčius anūkus ir niekuo nesiskundžia, nors gyvenimo sąlygos jos pačios namuose išties nelepina. Ir tokių istorijų, kurias išgirdo senolius ir globojamus vaikus aplankę rajono vadovai – daugybė.

„Per kelias dienas aplankėme pusšimtį globojamų vaikų ir daugiau nei 500 vienišų ar globos namuose gyvenančių senelių. Istorijos, kurias išgirdau, vertos filmo. Kiek stiprybės, pasiaukojimo ir vilties. Esu dėkinga globėjams, kurie atveria savo namų duris ir širdis likimo nuskriaustiems vaikams. Esu dėkinga socialiniams darbuotojams ir visiems neabejingiems Alytaus rajono gyventojams, kurie rūpinasi silpnesniais. Artėjančių švenčių proga norėčiau visiems palinkėti neprarasti to nuoširdaus tikėjimo, dalintis šiluma, dėmesiu ir gerumu. Kad nė vienas nesijaustų vienas ir vienišas. Ir ne tik per šventes“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė R. Vitkauskienė.

Kiekvienam aplankytam vienišam ir globos namuose gyvenančiam senoliui nuoširdžių žodžių negailėjo ir Alytaus rajono savivaldybės vicemeras A. Truncė. Spausdamas ranką garbaus amžiaus sulaukusiems gyventojams jis linkėjo stiprybės, sveikatos ir šviesių dienų.

„Norisi, kad artėjančių Kalėdų dvasia paliestų kiekvieną rajono gyventoją. Vieniši senoliai ar likimo išbandymų paliesti globojami vaikai – visiems reikia jaukumo, dėmesio, gero žodžio. Tai sustiprina, įkvepia vilties, atneša žinojimą, kad esi reikalingas ir pažadina šventinę dvasią. Aplankyti tuos, kurie nebeturi jais pasirūpinti, tiesiog pabūti šalia galinčių artimų žmonių, yra mažiausia, ką galime padaryti kiekvienas. Po tokių apsilankymų širdy pasilieka labai geras jausmas. Dėkingumo kupinos akys, nušvitusi šypsena lūpose yra ženklas, kad savo mažytį tikslą pasiekėme“, – sako vicemeras A. Truncė.

Iš viso Alytaus rajone buvo aplankyta 543 vieniši senoliai. Iš jų namuose – 443, Miroslavo, Pivašiūnų, Rumbonių globos ir grupinio gyvenimo namuose – 100. Kad artėjančių švenčių stalas būtų dosnesnis – kiekvienam jų išdalintos gardžios dovanos.

Buvo aplankytas ir kiekvienas Alytaus rajone globojamas vaikas. Jų rajone šiuo metu yra 57. Kad artėjančios šventės jiems atneštų kuo daugiau džiaugsmo, lauktuvių krepšelyje buvo ne tik saldžių dovanų, bet ir kvietimas į kino teatrą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: