Dainavos žodis

Ergonominė kėdė – į ką atkreipti dėmesį ieškant ilgaamžio baldo

Darbas prie kompiuterio – daugelio mūsų kasdienybė. Sėdėti per parą tenka kone tiek pat, kiek ilsėtis miegant. Akivaizdu, kad turime rinktis ne tik patogų čiužinį, bet ir komfortiškus baldus darbo aplinkai. Kokybiški biuro baldai svarbūs tiek biure, tiek biudžetinės įstaigos specialistams, tiek turintiems darbo erdvę namuose. Tinkamai pasirinkta kokybiška ergonominė kėdė užtikrins pasitenkinimą pirkiniu, nes jausitės gerai, o darbas eisis kaip per sviestą. Norite atsinaujinti darbo aplinką, o gal kuriate darbo erdvę naujuose namuose? Sužinokite, kas svarbu renkantis biuro kėdę. Visada geresnių dalykų link.

Geriausia ergonominė kėdė – su aukščio reguliavimu ir reguliuojamais ranktūriais

Kėdės aukščio reguliavimas ypač svarbus, jei darbo aplinka naudosis ne vienas žmogus arba perkate ilgaamžius baldus paaugliui. Esame skirtingo ūgio, todėl reikia, kad kėdė efektyviai prisitaikytų. Atkreipkite į tai dėmesį, jei įmonėje esate linkę keistis darbo vietomis. Įsitikinkite, kad sėdint šlaunys būtų horizontaliai su grindimis, blauzda sulenkta 90 laipsnių kampu, o pėdos tvirtai padėtos ant žemės ir nesukryžiuotos. Daugelis Lietuvoje gaminamų „Musonas“ biuro kėdžių, kurias galite įsigyti capsule.lt el. parduotuvėje, yra su svirtimis, kuriomis reguliuojamas aukštis.

Reguliuojamo aukščio ranktūriai gali atrodyti kaip nebūtinas kėdės priedas. Tačiau išties ši funkcija, kuria pasižymi „Casper“ ergonominė kėdė, padeda neįtempti pečių ir kaklo dirbant kompiuteriu. Taip pat reguliavimo prireiks, jei norėsite pakeisti rankų padėtį, pavyzdžiui, vietoje darbo prie kompiuterio norėsite imti į rankas knygą arba dalyvauti susirinkime. Paminkštinti ranktūriai, pavyzdžiui, iš minkšto ir kartu ilgaamžio poliuretano, kaip „Anholt“ biuro kėdės, taip pat bus patogesni. Atkreipkite į tai dėmesį, jei laukia ilgos darbo dienos vienoje pozicijoje.

Reguliuojamas biuro kėdės atlošas ir juosmens atrama

Kėdės atlošas yra vienas pagrindinių kėdės patogumo rodiklių. Jis turi būti ir funkcionalus, ir pakankamai platus, kad gerai prilaikytų nugarą. Kai kurie kėdžių modeliai būna su papildomu kaklo ir galvos atlošu. Įsitikinkite, kad atlošą galite reguliuoti tiek skirtingais kampais, tiek aukščiais, ypač jei ne vienas naudositės baldu. Šiuolaikinės darbovietės daug dėmesio skiria emociniam klimatui, socialinei darbuotojų gerovei ir tam, ar jie gerai jaučiasi darbo vietoje. Siekite geresnių sąlygų savo darbuotojams.

Tinkama juosmens atrama taip pat suteiks norimą komfortą. Juk įsigijus kokybišką, patogią kėdę, neteks ilgus metus ieškoti naujos. O tai ir yra sumanus, ilgaamžis sprendimas. Rinkdamiesi ergonominę kėdę patikrinkite, kad apatinė nugaros dalis būtų šiek tiek išlenkta, kad dirbdami ilgą laiką nenusmuktumėte ant baldo. Tai taip pat juosmens atrama padeda sumažinti spaudimą stuburo diskams, užkerta kelią nugaros skausmams. Ne ką mažiau svarbu ir tokie apgalvoti sprendimai kaip „anti-shock“ funkcija, kuri integruota „Anholt“ ergonominėje kėdėje. Ši apsauga neleis atlošui trenktis į nugarą, kai atleidžiama rankenėlė.

Kokybiškos medžiagos ergonominei kėdei

Kad ir kaip solidžiai gali atrodyti oda darbo kabinete, visgi darbo kėdę geriausia rinktis iš kvėpuojančios tekstilės. Medžiaga sugeria šilumą ir ant jos laisvai galima sėdėti valandų valandas bet kuriuo metų laiku. Tekstilinis tinklelis atlošo srityje atrodys stilingai ir šiuolaikiškai, kaip pavyzdžiui, „Rivö HRU“ arba „Dalarö“ ergonominės kėdės. Kėdės pagrindui puikiai tinka gobelenas arba atsparus nailonas, kuris panaudotas „Viken“ modelyje. Atkreipkite dėmesį į gamintojo apibūdinimą – ar tai patvarus audinys, ar paminkštintas. Geriausia rinktis medžiagą, kuri nei per minkšta, nei per kieta.

Biuro kėdės spalva – jūsų skonio reikalas. Derinkite prie interjero arba išsirinkite akcentinę spalvą. „Musonas“ gamina skirtingų spalvų kokybiškas ergonomines kėdes, kad kiekvienas rastų sau mielą baldą.

Atnaujinkite savo darbo vietą namuose arba biure kokybiška ergonomiška kėde. Galbūt jau ilgą laiką naudojotės turima biuro įranga įstaigoje ir ji tiesiog morališkai paseno? Kėdė yra daugiau nei baldas – tai jūsų komforto ir produktyvumo užtikrinimas. Sėdėdami patogiai, keisdami ergonominės kėdės atlošo ar ranktūrių padėtį mažiau pavargsite, galėsite dirbti netrukdomas. Nugaros skausmo neteks kęsti, jei sėdėsite ant jums tinkamos ir gerai sureguliuotos ergonominės biuro kėdės.

Ar kėdė patogi, galite susidaryti įspūdį praėjus valandai ar dviem. Po tiek laiko neturėtumėte jausti jokio maudimo nei kaklo, nei pečių, nugaros ar klubų srityje. Visus naujos kėdės privalumus pajusti prireiks kelių darbo dienų. Tačiau tikime, kad pasinaudoję šiais patarimais išsirinksite tokią, kuri atlaikys ne tik pirmųjų dienų išbandymus, bet tarnaus ilgus metus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: