Dainavos žodis

Rajono garbės pilietis švenčia jubiliejų

Dr. Bronius Špakauskas.

Šiandien garbingą 70-ąjį jubiliejų švenčia Alytaus rajono garbės pilietis Bronius Špakauskas. Šia proga jį pasveikino ir už nenutrūkstamą ryšį su gimtuoju kraštu bei jo žmonėmis padėkojo merė Rasa Vitkauskienė. „Didžiuojuosi Jūsų profesionalumu ir pasiekimais. Lenkiu galvą už grąžintą sveikatą ir gyvenimą sergantiems, kenčiantiems.“ Alytaus rajono garbės piliečiui merė palinkėjo stiprios sveikatos, džiaugsmo, namų šilumos ir artimųjų dėmesio.

B. Špakausko darbo ir mokslo tyrinėjimų kryptis – stuburo ligų chirurginis gydymas, jis įdiegė naujas stuburo ligų gydymo metodikas, yra minimaliai invazinių stuburo operacijų pradininkas Lietuvoje. B. Špakauskui 1993 metais suteikta aukščiausia gydytojo neurochirurgo kvalifikacinė kategorija. Jis daug metų vadovavo Kauno medicinos universiteto klinikos Stuburo ir periferinių nervų chirurgijos skyriui, išugdė nemažą būrį jaunų specialistų.

Jubiliejų švenčiantis B. Špakauskas ir šiandien sėkmingai dirba privačioje klinikoje, per metus atlieka daugiau nei 100 operacijų, konsultuoja apie 500 pacientų. Pagalbos į jį kreipiasi ir profesionalūs sportininkai.

B. Špakauskas yra aistringas krepšinio komandos „Žalgiris“ gerbėjas. Pats aktyviai nesportuoja, tačiau kasdien nueina apie 5 kilometrus, du kartus per savaitę lankosi baseine ir kaskart nuplaukia apie 1 kilometrą, tad sveikata nesiskundžia.

Alytaus rajono garbės pilietis dažnai sugrįžta į Simno seniūnijos Atesninkų I kaime esančią sodybą, kurioje prabėgo jo vaikystė su tėvais grįžus iš Rusijos Irkutsko srities, kurioje gimė. B. Špakauskas mokėsi Simno vidurinėje mokykloje, tad šiame mieste yra gerai pažįstamas ir laukiamas.

Alytaus rajono garbės piliečio vardas dr. Broniui Špakauskui suteiktas už ypatingus nuopelnus sveikatos srityje 2009 metais.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: