Dainavos žodis

Vadybininkė ir kirpėja Indrė Kastanavičienė save atrado muzikoje: veda renginius ir koncertuoja

Atlikėja, renginių, pobūvių vedėja dzūkaitė Indrė (Mulerčikaitė) Kastanavičienė.

32-ejų metų dzūkaitė Indrė (Mulerčikaitė) Kastanavičienė – atlikėja, renginių, pobūvių vedėja. Jau 12 metų gyvena Suvalkijoje, Daugirdų kaime, Marijampolės rajone.

Moteris gimė Alytuje, baigė Alytaus Likiškėlių (12-ąją) vidurinę mokyklą. Alytaus kolegijoje įgijo verslo vadybos specialybę. „Bet prieš tai Alytaus profesinio rengimo centre esu baigusi ir kirpėjos mokslus“, – šypsosi pašnekovė. Pasak jos, kirpėjos mokslai tuo metu buvo populiarūs, tad ji ir pasidavė tai populiarumo bangai. Šiek tiek ragavo šios duonos, bet moterį gąsdino didelės pradinės investicijos, ilgas klientų pritraukimas. Padirbusi suprato, kad ji kirpėja nebus. Indrė rankų nenuleido, nusprendė tęsti mokslus. Baigė verslo vadybą.

Savamokslė muzikantė

I. Kastanavičienė gražiai dainuoja. Nuo mažens dainavo mokyklos chore, vėliau mokėsi dainuoti solo. „Muzikoje esu savamokslė. Dainuoti mokiausi tik mokykloje. Papildomai muzikos mokyklos ar privačių pamokų nelankiau“, – pasakoja Indrė. Jos solinė karjera pradėjo rutuliotis prieš 5 metus. Sulaukusi paskatinimo iš artimųjų, Indrė nusprendė grįžti į sceną. „Dainuok žmonėms, ne vien mums“, – taip I. Kastanavičienę drąsino artimieji. Ji pradėjo namuose filmuoti muzikinius live‘us, kuriuos transliavo socialiniuose tinkluose. Savo kūrybos dainas dainuojančią Indrę sėkmė aplankė per karantiną. „Sulaukdavau gražių, teigiamų atsiliepimų, daugėjo sekėjų. O pasibaigus karantinui, mane pradėjo kviesti koncertuoti į miestų ir rajonų renginius, privačias šventes“, – džiaugiasi Indrė, išdrįsusi žengti žingsnį link to, kas jai arčiausiai širdies.

I. Kastanavičienė: „Myliu savo darbą. Ir jeigu tu stengiesi jį gerai atlikti, atiduoti visą save – tikrai pavargsti.“

Filmuoja klipus

Prieš 12 metų su vyru Ramūnu Indrė susipažino Marijampolės rajone renginio metu. Jauna šeima augina du vaikus. Vyras ūkininkauja, o ji siekia muzikinės ir renginių vedėjos karjeros. Ar iš šios veiklos galima pragyventi? „Galima, jeigu tik tuo užsiimi. Bet aš kuriu klipus, investuoju į dainininkės karjerą, tad lėšų tam išleidžiu nemažai“, – sako renginių vedėja. Ji taip pat dažnai dainuoja ir neatlygintinai, pvz., socialinės globos įstaigose, bendruomenėse. Įkvėpimo dainoms ir kūrybai Indrė semiasi iš gamtos ir knygų. Mėgsta vaikščioti gryname ore, stebėti aplinką. „Vienas iš mano hobių – maisto gaminimas. Šeima ir draugai sako, kad skaniai gaminu“, – šypsosi moteris. Ji džiaugiasi šeimos palaikymu ir prasitaria, kad 7-metė dukra gražiai dainuoja. Netolimoje ateityje su ja I. Kastanavičienė ketina įrašyti ir bendrą dainą.

Planai ateičiai

Indrė teigia kartais jaučianti įtarų užsakovų žvilgsnį ir sulaukianti klausimų, ar ji tikrai sugebės vesti renginį, ar viskas bus gerai. „Atgalinis ryšys būna fantastiškas. Aš renginyje atiduodu visą save, nes šis darbas man labai mielas. Nėra taip buvę, kad sulaukčiau priekaištų, jog kažkas nepatiko, netiko. Turiu klientą Jonavoje, kurio visose giminės šventėse dalyvauju“, – tęsia I. Kastanavičienė. Ji pripažįsta, kad būna dienų, kuomet jaučia nuovargį ir nori ramybės, tylos, bet sako savęs neįsivaizduojanti be to, ką daro. „Myliu savo darbą. Ir jeigu tu stengiesi jį gerai atlikti, atiduoti visą save – tikrai pavargsti“, – įsitikinusi pašnekovė. O žavią moterį klientai lengvai suranda socialiniame tinkle „Facebook“.

Sau Indrė linki gerų prasidėjusių metų, idėjų, sveikatos. O jos planuose – pagaliau turėti savo sceninį pseudonimą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: