Dainavos žodis

Pirmą kartą Alytuje surengtos mažųjų automobilių slalomo lenktynės

Jaunimo tarpe populiarėja mažieji automobiliai.  Tokias mašinas gali vairuoti jaunuoliai nuo 15 metų, kurie Regitroje“ išlaikę AM kategorijos vairavimo teises. Mažaisiais automobiliais jaunuoliai važiuoja į mokymo įstaigas, buriasi ir bendraminčių ratas. Populiarėjant tokiam transportui, alytiškis Donatas Urbanavičius jaunimui surengė figūrinio važiavimo lenktynes.

Šeštadienį Dainų slėnio trasoje varžėsi 12 automobilių, kurių vairuotojams nuo 15 iki 18 metų. Dalyviams reikėjo kuo greičiau pasiekti finišą. Viso jie turėjo po šešis bandymus. Renginio organizatorius Donatas Urbanavičius sako, kad slalomo tikslas – ugdyti vairavimo įgūdžius blogomis oro sąlygomis ir  kad jaunuoliai išsilietų trasoje, o  gatvėje laikytųsi vairavimo kultūros.

Mažylių varikliai iki 500 kubinių centimetrų, dalyviai sako kad važiuoti greičiau trukdė sniegas, o sunkiausia buvo apvažiuoti aplink statines, nenuslysti ir iš vėžių.

Merginų tarpe geriausią rezultatą užfiksavo Deimantė Davidonytė, vaikinų tarpe nepralenkiamas buvo Norbert Makovski, o greičiausiai vieną ratą įveikė Matas Maknevičius.

Hankook padangos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: