Dainavos žodis

Alytaus miesto gatvėse – jau septyni elektriniai autobusai

Alytaus miestas tęsia viešojo transporto atnaujinimą – antradienį pristatyti dar penki nauji elektriniai autobusai, kurie jau labai greitai išriedės į gatves. Tai ekologiška miesto gyventojams, svečiams patogi ir patraukli transporto priemonė. Nuo šiol Alytaus miesto gatvėmis važinės jau septyni elektriniai autobusai.

„Džiaugiuosi, kad Alytaus viešojo transporto miesto infrastruktūra vystoma sumaniai bei tvariai ir mūsų miesto gatvėmis važinės daugiau elektrinių autobusų. Visi jie – žemagrindžiai, pritaikyti negalią turintiems asmenims. Juose sumontuota elektroninė keleivių informavimo, stebėjimo, atsiskaitymo įranga, kuri yra visiškai integruota į Alytaus miesto viešojo transporto tinklą. Keleivių patogumui užtikrinti autobusuose sumontuota ne tik oro kondicionavimo, vėdinimo bei šildymo sistema, bet ir langai su orlaidėmis.

Elektrinius autobusus krauti planuojama UAB „Alytaus šilumos tinklai“ esančiose įkrovimo stotelėse. Elektra autobusų įkrovimui pagaminama naudojant biokurą, kuris yra gaminamas iš miško atliekų, todėl jie bus varomi 100 proc. žaliąja elektros energija“, – pristatymo metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Penkis šešiolikos vietų „Altas Novus Cityline LW“ elektrinius autobusus savivaldybė įsigijo iš UAB „Altas komercinis transportas“. Jie nupirkti įgyvendinant ES projektą „Vietinio susisiekimo viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas“. 85 proc. elektrinių autobusų įsigijimo išlaidų finansuoja Europos Sąjunga, likusią 15 proc. dalį – savivaldybė. Jų bendra vertė siekia 1,5 mln. Eur. 

UAB „Kautra“ atstovo Gintauto Pakuso teigimu, džiugu, kad Alytaus miestas skiria dėmesį ekologiškumui ir tvarumui. „Savivaldybė padarė viską, kad gautų Europos Sąjungos lėšų elektriniams autobusams įsigyti. UAB „Kautra“ šiame projekte dalyvavo kaip partneris“, – teigė G. Pakusas.

Anot jo, nuo šiol alytiškiai ir miesto svečiai po miestą keliaus tvariau. Naujiems elektriniams autobusams nebus parenkamas koks nors specialus maršrutas, jie, esant poreikiui, vyks bet kuriuo esamu maršrutu.

Iki šiol Alytaus mieste kursavo trisdešimt du dyzeliniai ir du elektriniai autobusai. Elektrinių autobusų variklio galia 150 kW. Planuojama, kad autobusai vienu pakrovimu nuvažiuos ne mažiau kaip 200 km.

Alytus yra trečiasis Lietuvos miestas, kuriame pradėjo važinėti visiškai elektriniai autobusai. Planuojama, jog iki 2030 m. Alytaus miesto gatvėmis važinės tik elektra įkraunamas viešasis transportas.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: