Dainavos žodis

Kokie baldų valymo būdai yra efektyviausi?

Minkšti baldai suteikia komforto pojūtį ir sukuria jaukią interjero atmosferą. Deja, tokios sofos, foteliai ir kėdės greitai užsiteršia, todėl jas reikia reguliariai valyti. Daugelis žmonių susitvarko „naminiais“ metodais, tačiau kai nešvarumai didesni, šalindami dėmes savo jėgomis rizikuojate negrįžtamai pažeisti apmušalus. Tad, kaip išvalyti baldus, jų nesugadinant?

Kodėl ekstrakcijos metodas yra veiksmingesnis už kitus apmušalų plovimo būdus?

Kai kurie žmonės mano, kad ekstrakcinis plovimas yra tas pats, kas valymas garais. Tai klaidinga nuomonė, nes iš tikrųjų tai yra du skirtingi nešvarumų šalinimo būdai. Šie du metodai veikia skirtingose temperatūrose: ekstrakcinio skalbimo atveju temperatūra yra nuo 30 iki 50 laipsnių Celsijaus, o valymo garais – nuo 80 iki 120 laipsnių Celsijaus. Kilimus ir baldų apmušalus galima daug lengviau ir veiksmingiau išvalyti taikant ekstrakcinį metodą. Valymas garais neduoda tokių gerų rezultatų, nes medžiagos pluoštai neišplaunami.

Verta žinoti, kad daugelis minkštų baldų, kilimų ir kiliminių dangų gamintojų rekomenduoja ekstrakcijos metodą kaip puikų valymo būdą. Dėl žemos skalbimo temperatūros audinys nesusitraukia, todėl valymo procesas yra saugus audiniams, kurie nėra atsparūs aukštai temperatūrai.

Taikant ekstrakcijos metodą ant audinio purškiama valymo priemonė, tada purvas ištirpsta, kitame etape valymo priemonė susiurbiama, tada audinio pluoštai kelis kartus išskalaujami švariu vandeniu. Apmušaluose lieka tik nedidelis valymo priemonės kiekis. Daugiau informacijos galite rasti internetinėje svetainėje: nevark.lt.

Valymas garais netinka sunkesniems nešvarumams valyti, nes čia neįmanoma pasiekti tokių pačių rezultatų, kaip plaunant ištraukiamuoju būdu, kai naudojama daug vandens ir specialių ploviklių. Apibendrinant pirmiau išdėstytus argumentus – rekomenduojame ekstrakcinį plovimo metodą kaip idealų minkštų baldų, kilimų ir kiliminių dangų valymo būdą.

Kodėl verta rinktis profesionalias baldų valymo paslaugas?

Ekstrakcinis valymas yra labai veiksmingas, tačiau ne visiems pavyksta pasiekti vienodų plovimo rezultatų. Neapmokytas ir nepatyręs asmuo gali net sugadinti baldą, jei valys jį ekstrakciniu būdu pats. Specialistas žino, kaip dirbti, kad baldas nebūtų permirkęs, meistriškai išplaus ploviklį ir pabaigoje užtikrins tinkamą vėdinimą, kad viskas minkštuose balduose ar kilimuose tinkamai išdžiūtų ir nesusidarytų pelėsis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: