Dainavos žodis

5 dalykai, kurių nežinojote apie dulkių siurblių-robotų priežiūrą

Dulkių siurbliai-robotai – inovacija, dar labiau palengvinanti kasdienę namų priežiūrą. Kiekvienuose namuose kasdien po truputį kaupiasi dulkės ant įvairių paviršių: spintų, spintelių, komodų, staliukų ir net grindų, tad valyti reikia išties dažnai. Ilgainiui namų siurbimas tampa rutina, o jei turite namuose augintinį – dar ir labai dažna. Vis dažniau mūsų namuose apsigyvena siurbliai-robotai. Tačiau ar žinojote, kaip reikėtų tinkamai prižiūrėti dulkių siurblį-robotą, kad šis tarnautų ilgai? Išduodame 5 paslaptis.

  1. Reguliariai tuštinkite šiukšlių surinkimo talpą

Dulkių surinkimo talpa robotukuose dažniausiai nėra didelė, tad ją reikėtų tuštinti kur kas dažniau, nei įprastų siurblių. Persipildžius surinkimo talpai siurblys susilpnėja ir sumažėja jo siurbiamoji galia. Jei robotukas dirba kasdien, tikėtina, kad jo talpa prisipildys kas kelias dienas. Nepamirškite, kad susiurbti augintinių plaukai greitai talpoje susivelia ir gali trukdyti siurbiamajai galiai, tad turintiems augintinius rekomenduojame šiukšlių talpą tuštinti po kiekvieno siurbimo. Bet kartą per mėnesį derėtų indą ne tik ištuštinti, bet ir išplauti arba išvalyti drėgna servetėle. Prieš plaudami perskaitykite naudojimosi instrukciją ir įsitikinkite, ar jūsų siurblio-roboto talpa gali būti plaunama vandeniu.

  1. Laiku valykite ir keiskite dulkių filtrą

Nepamirškite, kad reikia valyti ne tik dulkių surinkimo indą, bet ir filtrą, kuris surenka dulkių ir alergenų daleles, kurios yra itin smulkios ir nenusėda surinkimo inde. Filtrai dažnai gaminami iš plonos, smulkios ir lengvai pažeidžiamos medžiagos, tad labai svarbu kruopščiai juos valyti. Užsikišus filtrui į aplinką išpučiamame ore lieka nemažai itin smulkių dulkių ir alergenų, tad siekiant to išvengti bent du kartus per savaitę gerai išpurtykite susikaupusius nešvarumus. Kai kurie dulkių siurbliai turi plaunamus filtrus. Juos valyti galima po tekančia vandens srove. Po plovimo labai svarbu tinkamai išdžiovinti filtrą. Siurblio efektyvumui užtikrinti specialistai rekomenduoja šias dalis keisti bent kartą per 6 mėn.

  1. Atlikite periodinę siurblio priežiūrą

Bent kartą per 6 mėnesius atlikite periodinę dulkių siurblio-roboto priežiūrą. Pakeiskite reikiamus filtrus, gerai išvalykite ir išplaukite dulkių surinkimo talpą, nuvalykite siurblio sensorius, jei reikia pakeiskite ratukus ar šepetėlius. Jei nujaučiate apie galimą gedimą kreipkitės į specialistus dėl prietaiso apžiūros. Dulkių siurblių remontas kainuos pigiau, jei į meistrus kreipsitės vos pajutus pirmuosius gedimo simptomus. Periodinė dulkių siurblio-roboto priežiūra užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau padeda užtikrinti jo ilgaamžiškumą.

  1. Nepamirškite nuvalyti dulkių siurblio sensorių

Ne paslaptis, kad dulkių siurbliai-robotai turi specialius sensorius, kurie fiksuoja jų kelyje pasitaikančias kliūtis, padeda išvengti kontakto su sienomis, baldais ar kitais daiktais ant žemės, neleidžia nukristi nuo laiptų, pakylų ir kitų aukštesnių vietų. Tam, kad sensoriai veiktų labai svarbi reguliari jų priežiūra. Laiku jų nenuvalius siurblys gali pradėti klaidžioti, kelis kartus siurbti tą pačią vietą, suktis ratu, nukristi nuo laiptų ar kitos pakeltos vietos ar atsitrenkti į įvairius daiktus.

  1. Tinkamai prižiūrėkite siurblio ratukus ir šepetėlius

Tiek ratukai, tiek siurblio šepetėliai gali nuo grindų ar kilimų prisirinkti įvairių pūkų, siūliuku, plaukų ar kitų nešvarumų, kurie neleis tinkamai atlikti įprastų funkcijų. Nepamirškite reguliariai patikrinti ir išvalyti šiuos nešvarumus. Taip užtikrinsite tikslesnį roboto veikimą ir geresnį nešvarumų rinkimą.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: