Dainavos žodis

Sartuose rungsis 38 ristūnai žirgai, bus apdovanoti 2023 metų ristūnų sporto lyderiai

 Akimirka iš pirmųjų šių metų lenktynių Širvintose, sausio 13 d. (Kęstučio Vanago / RLŽL nuotr.)

Dalyvauti „Sartų 2024“ lenktynėse yra užregistruoti 38 ristūnai žirgai, paskelbta lenktynių programa. Iš viso numatyti 7 važiavimai, iš jų vienas – tarptautinis, į kurį atvyksta užsienio šalyse registruoti ristūnai. Pirmą kartą lenktynėse bus apdovanoti 2023 metų ristūnų sporto lyderiai trijose nominacijose: „Lietuvos rekordas“, „Metų treneris“ ir „Metų vadeliotojas“.

Respublikinės lenktyninių žirgų lygos direktorė Joana Kėrytė džiaugėsi: „Įsteigti nominacijas įkvėpė 2023 metų ristūnų žirgų ir vadeliotojų aukšto meistriškumo rezultatai bei sparčiai didėjantis profesionalumas. Simboliška apdovanojimus skelbti Sartuose – čia vyksta vienos iš didžiųjų metinių ristūnų žirgų lenktynės ir didžiausias šiam sportui skirtas renginys Lietuvoje. Lenktynės tradiciškai pateks į istoriją, o laimėtojus minėsime visus metus“.

Aukščiausią prizinę vietą laimėjusiam duetui atiteks gūnia su užrašu „Sartai 2024“. Ristūną tradiciškai papuoš vainikas, o vadeliotojui atiteks piniginis prizas. Šių metų bendra prizų vertė – nuo 2800 eurų keturmečių ristūnų grupėje iki 4500 eurų suaugusių A reitingo ristūnų grupėje.

Pasak J. Kėrytės, tikimasi, kad dalyviai šeštadienį pademonstruos azartišką lenktyninę dvasią, nors kasmet Sartus gaubia nežinomybė ir svarstymai – įvyks lenktynės, ar ne. Tiesa, sezonas dar tik prasideda, todėl iš dalyvaujančiųjų galime sulaukti ir įdomios kovos, ir netikėtumų ristūnams kertant finišo liniją.

Sartų lenktynių laimėtojų sąrašas pradėtas fiksuoti nuo 1979 metų, jis skelbiamas RLŽL svetainėje.

Respublikinė lenktyninių žirgų lyga įkurta 1999 m. ir yra vienintelė organizacija Lietuvoje, kuri rūpinasi ristūnų žirgų veisimu (vykdo Lenktyninių ristūnų veislės žirgų veisimo programą) ir organizuoja šios žirgų veislės lenktynes. Lygos tikslas – sudaryti palankias sąlygas nariams prisistatyti ir populiarinti profesionalų ir mėgėjų ristūnų žirgų sportą, atstovauti ristūnų žirgų savininkams, treneriams ir vadeliotojams.

RLŽL informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: