Dainavos žodis

Lėlių gamybos dirbtuvės pagal Kazio Borutos pasaką „Dangus griūva“

Alytaus kultūros centre

Vasario 22 d. 18 val. (visiems norintiems)

Vasario 28 d. 11 val. (mokinių grupėms)

Lietuvių kalbos dienas kviečiame paminėti lėlių gamybos dirbtuvėse, kurių metu aptarsime Kazio Borutos pasaką „Dangus griūva“. Vėliau pasinersime į kūrybišką, grupinę užduotį – pagal vieną iš pasakos veikėjų kartu pagaminsime dvimatį personažą (lėlė).

Užsiėmimų metu pagilinsime savo literatūrines žinias, aptarsime pagrindines ir smagiausias Kazio Borutos pasakos „Dangus griūva“ vietas, susipažinsime su jos veikėjais, kartu kurdami dvimatį katino personažą (lėlę) suteiksime jam vizualią išraišką.

Dažnas lėlių teatro dailininkas savo kaip kūrybos atspirtį naudoja literatūrą, ieško būdų, kaip ją interpretuoti, atskleisti problemas, kurios yra aktualios, bei sukurti tokius personažus (lėles), kokius įsivaizduoja. Dirbtuvių metu vadovaudamiesi šiais lėlių teatro kūrybos principais iš arčiau susipažinsime su dailininkų kūrybiniu ir gamybiniu procesu bei patys sukursime dvimatį katino personažą. Šios kūrybinės dirbtuvės leis ne tik labiau pasigilinti į Kazio Borutos pasaką, bet ir paskatins kūrybiškai mąstyti bei atrasti save kaip dailininkus.

Norintiems dalyvauti šiose dirbtuvėse, rekomenduojame susipažinti su kūriniu.

Kūrinį galite rasti čia:

Atvykę į dirbtuves galėsite iš arčiau susipažinti su šia pasaka ir jos veikėjais bei puikiai ir kūrybiškai praleisti laiką!

Skirta 1-4 kl. moksleiviams.
Vienu metu galime priimti 25 dalyvius
Edukacijos trukmė apie 1 val. 30 min.
Bilieto kaina – 5 €. Bilietus platina Alytaus kultūros centro kasa.

Būtina registracija el. paštu scenografija@alytuskc.lt

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: