Dainavos žodis

Masažas atveria duris į geresnės savijautos pasaulį

Gerda Vencevičiūtė-Danilevičienė (kairėje).

Masažuotojo profesija – aktuali, populiari ir reikalinga. Be profesionalių masažuotojų sunku įsivaizduoti gydymo įstaigas, reabilitacijos, SPA ir sveikatingumo centrus, be jų rankų šilumos neapsieina tie, kurie nuolat rūpinasi savo ir artimųjų sveikata bei gera savijauta. Alytaus mieste yra didelis pasirinkimas masažo meistrų, dirbančių skirtingomis technikomis, tad Dzūkijos sostinės gyventojai turi iš ko pasirinkti.

„Į masažų pasaulį įžengiau su vidiniu poreikiu realizuoti save ir begaliniu noru padėti kitiems jaustis geriau. Atradusi masažų pasaulį, jaučiuosi atradusi save. Negaliu teigti, kad blogai jaučiausi dirbdama TV reporterės darbą, vizualinių menų mokytojos, studentams dėstydama multimediją ir dizainą ar eidama projektų vadovės pareigas Lietuvos sveikuolių sąjungoje. Matyt, viskam buvo savas laikas. Visą laiką buvau ten, kur kvietė mano širdis, kur jaučiau, kad ten turiu būti ir galiu skleisti savo kūrybinį potencialą bei padėti kitiems atrasti save… Esu įkūrusi „Jūratės rojaus“ masažų studiją Alytuje, kuri vasaros sezonu persikelia į pietų Italiją, kartą per savaitę savo masažais lepinu privataus Šeimos sveikatos centro lankytojus Vilkaviškyje“, – sako Jūratė Marčiulaitienė.

Kur jau kur, o Alytaus mieste yra didelis pasirinkimas masažo meistrų, dirbančių skirtingomis technikomis, tad Dzūkijos sostinės gyventojai turi iš ko pasirinkti. Šiandien itin gausi šios paslaugos pasiūla plačiai atveria duris į poilsio ir geresnės savijautos pasaulį. Džiugu, kad šios profesijos atstovai nuolat tobulina savo praktinius įgūdžius mokydamiesi pas geriausius šios srities profesionalus, dalyvauja konkursuose, čempionatuose ir patys rengia mokymus bei stovyklas.

J. Marčiulaitienė ir salono „Laikas Tau“ savininkė, masažo meistrė Diana Labanauskienė įsisavino naują gydomojo masažo klasiką profesionalams – miofascialinį, limfodrenažinį masažą. Kursus vedė Bojan Miric – mokytojas jau ilgą laiką gyvenantis ir dirbantis Italijoje. MasterClass programų kūrėjas – SPA, gydomojo, sportinio masažo autorius. Europos čempionas, pelnęs 2019 m aukso medalį. IMA(International Massage Association) patvirtintas teisėjas. Sporto ir kūno kultūros mokslų magistras, fizioterapeutas. Tarptautinės masažo stovyklos International Massage Camp Italijoje organizatorius. Pasaulio Nuad Thai asociacijos viceprezidentas.

Nauja patirtis, susitikimai su geriausiais masažo meistrais iš Lietuvos ir viso pasaulio, naujos masažo technikos ir nuoširdi kolegų bendrystė. Visa tai buvo Kauno Žalgirio arenoje „Sveikatos dienomis“ praėjusį savaitgalį vykusioje Tarptautinių Baltijos masažo čempionatų lyderių parodomojoje programoje – „Baltijos masažo žvaigždžių valanda 2024“/ „Baltic Massage Superstar Shine 2024“. Šalia žymiausių masažo pasaulio meistrų, tokių kaip Antonio Cerrone, Bojan Miric ir kitų, savo sukurtą autorinę techniką demonstravo ir alytiškė Gerda Vencevičiūtė-Danilevičienė.

„Mūsų kūnas tai viena vieninga visuma, sujungianti kelias sistemas – centrinę nervų, griaučių, raumenų, kraujotakos, kvėpavimo, virškinimo, dauginimosi, imuninę ir limfotakos sistemą. Nėra tik vienos kūno dalies ar segmento sutrikimas. Sutrinka visas kūnas. Ir tik žvelgdami į kūną kaip į visumą sugebėsime padėti žmogui atsistatyti, atsikratyti skausmų, nuovargio ir pan.,“ – tikina savo srities profesionalė Gerda ir drauge su Edita Šauklyte bei Algirdu Kašėta kviečia į vasaros pradžioje Dzūkijos nacionaliniame parke, Darželiuose vyksiančią masažo stovyklą „Body flow“, kuri skirta visiems, norintiems patobulinti žinias gydomojo judesio ir masažo srityje, išbandyti naujausias metodikas, kurios ne tik atpalaiduoja, bet ir gydo kūną.

Psichologine, emocine ir fizine prasme masažas tikrai gelbsti ir padeda. Mes gyvename vis greitėjančiame tempe, o masažo valanda, kaip teigiama, prilygsta 8 valandoms miego, be to, padeda atsipalaiduoti, nusiraminti. Masažas gali padėti daugeliu atveju, tačiau nėra vaistas nuo visų ligų. Vien masažas jūsų neišgelbės, kadangi gera savijauta priklauso nuo daugelio dalykų…

Tekstas Jūratės Marčiulaitienės

Nuotraukos Rūtos Andre ir AgneLi Photography 

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: