Dainavos žodis

Iki muzikinio spektaklio „BALTARAGIO MALŪNAS“ premjeros liko mažiau nei mėnuo: pokalbis su kompozitoriumi Martynu Bialobžeskiu

Martynas Bialobžeskis. (D. Matvejev nuotr.)

Alytaus miesto teatre įsibėgėjo pasiruošimas premjerai – muzikinio spektaklio pagal vieną originaliausių Kazio Borutos XX a. lietuvių literatūros romanų „Baltaragio malūnas“ (rež. Milda Emilija Mičiulytė)
P R E M J E R A jau kovo 22 d. 18 val. Paskubėkite, bilietų liko visai nedaug!

Alytaus teatro scenoje atgimstantis muzikinis spektaklis „Baltaragio malūnas“ – amžinoji kova tarp gėrio ir blogio, apie žmogaus ir velnio grumtynes dėl savo sielos ir laimingo gyvenimo, persipinanti su romantiška Girdvainio ir Jurgos meilės istorija. Antgamtiški reiškiniai, burtai, blogio jėgos nugali trapią žmogaus prigimtį.

Spektaklio kompozitorius – M. Bialobžeskis. Dar studijuodamas gerai Lietuvoje žinomas kompozitorius pradėjo jungti akademinę ir populiariąją muziką (nuo 1997 m. kaip muzikos ir tekstų autorius bendradarbiavo su įvairiomis Lietuvos grupėmis: lietuviškojo techno pionieriais „Exem“, taip pat „Sel“, „Happyendless“ ir kt.). Būdamas 17 metų, debiutavo kaip teatro kompozitorius, nuo to laiko nuolat dirba su įvairiais Lietuvos teatro režisieriais, tai jau antras kompozitoriaus sugrįžimas į Alytaus miesto teatrą.

Spektaklis „Baltaragio malūnas“ muzikinis? Kodėl? Ko gali laukti ir tikėtis žiūrovai? Pasakoja kompozitorius MARTYNAS BIALOBŽESKIS.

„Alytaus teatro „Baltaragio malūnas“ bus muzikinis spektaklis, kuriame iš tiesų netruks muzikos, atskirų pagrindinių personažų Jurgos, Girdvainio, Baltaragio, Pinčiuko vokalinių numerių. Kuomet po daug metų vėl perskaičiau kūrinį, man iš pradžių buvo labai įdomu, tačiau šioje istorijoje norėtųsi daugiau vilties pabaigoje. Man įdomu atrasti kažkokius naujus „kampus“ ir kad aprašomi įvykiai knygoje gali būti visai kitaip pateikiami spektaklyje“, – pasakoja kompozitorius.

Ne veltui sakoma, jog „Baltaragio malūnas“ – klasika, kuri, regis, įaugusi į mūsų, lietuvių kraują. Kiek būsimoje premjeroje matysime tautiškumo, folkloro elementų, ko gali tikėtis žiūrovai?

„Nežinau, kiek žiūrovas tų liaudiškumo, tautosakiškumo momentų „pagaus“, bet aš nesistengiu labai folkorizuoti. Visgi esu žmogus išaugęs jau visai kitokioje muzikinėje kultūroje, besidalindamas tarp akademinės, šiuolaikinės muzikos, klasikinės ir roko, šokių muzikos. Visa tai mane veda skirtingais keliais, tai labai atsispindės ir spektaklyje, bet folkloro elementų bus galima išgirsti – tik gal šiek tiek kitaip negu įprastai.“

Nori būti pirmasis išvydęs Alytaus miesto teatro muzikinį spektaklį „Baltaragio malūnas“?

P R E M J E R A jau kovo 22 d. 18 val. Alytaus miesto teatre.

Paskubėk įsigyti bilietą: https://kakava.lt/renginys/premjera-muzikinis-spektaklis-baltaragio-malunas/7687/13996 arba teatro kasoje.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: