Dainavos žodis

Nesutikdama su Alytaus vyriausiojo  architekto išteisinimu, prokuratūra pateikė kasacinį skundą

Alytaus apylinkės prokuratūra pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui dėl pernai metų gruodį Kauno apygardos sprendimo išteisinti Alytaus vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską, kaltinamą piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, nagrinėdamas išteisintojo M. Matažinsko galimo dokumentų suklastojimo, panaudojimo bei piktnaudžiavimo aplinkybes, teismas nesilaikė išsamaus bylos aplinkybių ištyrimo principo bei padarė prieštaringas išvadas, pažeisdamas Baudžiamajame kodekse nustatytus reikalavimus.

„Vertindamas M. Matažinsko veiksmų kvalifikavimą teismas netinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą. Be to, priėmus išteisinamąjį nuosprendį, prokurorės apeliacinis skundas atmestas dėl jo nepasisakius, todėl apeliacinės instancijos teismo nuosprendis naikintinas ir byla perduotina iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka“, – priduriama prokurorės kasaciniame skunde.

Kaip jau buvo skelbta, 2020 metų sausio–rugpjūčio mėnesiais M. Matažinskas, būdamas valstybės tarnautoju, galimai suklastojo parengtus vienos uždarosios akcinės bendrovės dokumentus ir galimai neteisėtai išdavė pažymas apie naujai suformuotų nekilnojamojo turto kadastro objektų (statinių) galimybę naudoti pagal paskirtį.

Bylą išnagrinėję Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai, 2023 m. vasario 3 dieną M. Matažinską pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir jam paskyrė 10 tūkst. eurų baudą.

Tačiau Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija 2023 m. gruodžio 11 dieną architektą dėl jam inkriminuotų veikų išteisino.

Karolina Konopackienė (ELTA)

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: