Dainavos žodis

Kamerinės muzikos koncertas „Muzikinės paralelės“

Kovo 10 d. 17 val., sekmadienis, Alytaus kultūros centras, mažoji salė

Oksana Protas (smuikas, Ukraina)

Marija Mirovska (fortepijonas, Lietuva)

Oksanos Protas pristatomoje programoje susijungia unikalūs kūriniai soliniam smuikui solo, smuikui ir akompanuojančiam fortepijonui su kamerine muzika smuiko ir fortepijono duetui. Koncerte skambės Lietuvos ir Ukrainos kompozitorių kūriniai.

Beveik visi programos kūriniai sukurti XX amžiuje ir supažindina klausytojus su įvairiais šiai epochai būdingais muzikos stiliais – nuo romantiškos muzikos iki modernių kompozicinių technikų. 

Ypatingo dėmesio nusipelno kompozitorių stilizacijos panaudojimas – pirmiausia kreipimasis į savo tautos liaudies motyvus, kaip į įkvėpimo šaltinį kūryboje.

„Fantazijoje“ solo smuikui Andrij Štogarenko pakyla į tikro tautiškumo lygį, kompozitorius puikiai įvaldo gausią ekspresyvių priemonių paletę, praturtintą ne konstruktyvioms, o idėjinėms ir figūrinėms užduotims.

Vytautas Barkauskas, kaip visiškai kito stiliaus atstovas, yra vienas lyderiaujančių šiuolaikinės muzikinės kultūros meistrų Lietuvoje. Tai ryškiausiai atsiskleidė septintojo dešimtmečio lyderiaujančiame žanre – kamerinėje muzikoje, kur kartu su šiuolaikinėmis kompozicijos technikomis įdomu įžvelgti šiam laikotarpiui būdingas neoklasikines tendencijas (aiškus konstruktyvumas, skaidrumas), polifoniniai principai.
Viktoras Kosenko, parašant smuiko sonatą, į Ukrainos muzikos kultūrą pateko pirmiausia kaip lyrinių kūrinių meistras, jo kūryba alsuoja romantiškomis slavų muzikos ir liaudies dainų intonacijomis.

Renginys nemokamas (su kvietimais)

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: