Dainavos žodis

Pavasariškas Simno kermošius

Šimtus rajono gyventojų ir svečių sukviečiantis Simno kermošius šįmet ypatingas. Tai jubiliejinė – 25-oji – Simno miesto aikštėje vykstanti šventė.

„Istorijos gyvos, kol keliauja iš lūpų į lūpas. Iš kartos į kartą. Tradicijos gyvos, kol jas puoselėjame ir įkvepiame kitus savo pavyzdžiu. Simno kermošiui – jau 25-eri! Ir tai – jūsų visų – bendruomenių, tautodailininkų, amatininkų, muzikų, prekybininkų ir pirkėjų – nuopelnas. Tegul šia proga pavasaris pražysta ne tik lauke, bet ir jūsų akyse, šypsenose ir širdyse“, – susirinkusius šventės dalyvius sveikino merė Rasa Vitkauskienė.

Mugėje svečiai galėjo pasimėgauti ne tik šventine atmosfera, bet ir įdomiomis pramogomis: išbandyti laimę loterijoje, dalyvauti šmaikščiuose konkursuose, pasimokyti lietuvių liaudies šokių, pažiūrėti gatvės vaidinimų. Taip pat įsigyti įvairiausių rankų darbo gaminių, paragauti tradicinių lietuviškų skonių.

Mėgaujantis kermošiumi visai čia pat gerą nuotaiką kūrė kapelos „Simnyčia“, „Punelė“, „Temela“ (Balbieriškis), grupės „Bent“, „Tuoj“. Susirinkusius šokti kvietė gerai žinomos grupės „Pikaso“ dainos.

Gera muzika ir nuoširdžios susirinkusiųjų šypsenos Simno kermošių pavertė renginiu, pilnu smagumo, tradicijų ir lietuviškos dvasios.

Alytaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: