Dainavos žodis

Pirmose sezono rungtynėse teko pripažinti vicečempionų pranašumą

Sekmadienį DFK „Dainava“ pradėjo „Topsport A lygos“ sezoną. Marijampolės futbolo manieže alytiškiai susitiko su praėjusio sezono vicečempionu Vilniaus „Žalgirio“ komanda. Susitikimas baigėsi svečių pergale – 0:1 (0:1).

Pirmieji pavojingą progą susikūrė „Dainavos“ futbolininkai. Greitoje atakoje į priekį išvestas buvo Davoras Rakičius, bet jo išpuolį neutralizavo svečių gynyba. Kitoje aikštės pusėje puikiai sužaidė alytiškių vartų sargas Volodymyras Krynskis apgynęs savo vartus nuo kamuolį galvą į vartų plotą pasiuntusio Nikola Petkovičiaus smūgio.

Jau 9 susitikimo minutę „Dainavos“ komanda turėjo atlikti priverstinį keitimą. Po vilniečių žaidėjo atlikto smūgio kamuolys į galvą pataikė „Dainavos“ gynėjui Laminui Jawarai. Žaidėjui po sugerto smūgio prireikė skubios medikų pagalbos. Nors aikštelę dainavietis paliko padedamas savo komandos draugų, vistik po to jis medikų buvo išgabentas iš futbolo maniežo. Traumą gavusį Laminą Jawarą aikštėje pakeitė Renatas Banevičius.

27 susitikimo minutę kamuolį į Alytaus komandos vartus nukreipė Ovidijus Verbickas.

Pirmą kėlinį užbaigė „Dainavos“ komandos išpuolis. Artiomas Baftalovskis atliko tolimą smūgį, bet svečių vartininkas neklydo ir į pertrauką komandos žengė rezultatui esant 0:1.

Antrajame kėlinyje komandos keitėsi išpuoliais, bet nei vienai, nei kitai pavojingesnių epizodų sukurti nepavyko. Susitikimo pabaigoje „Dainavos“ futbolininkai suaktyvino savo puolimą. Jau per teisėjo pridėtą laiką puikią progą lyginti rezultatą turėjo Ignas Kružikas. Po Aarono Olugbogi puikaus perdavimo „Dainavos“ puolėjas atliko smūgį galva, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

Per likusias minutes rezultatas nepakito ir alytiškiams teko pripažinti svečių pranašumą.

„Topsport A lygos“ Antro turo rungtynes DFK „Dainava“ žais kovo 10 dieną 15 val. Panevėžyje dainaviečiai susitiks su praėjusio sezono čempionais vietos „Panevėžio“ komanda.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: