Dainavos žodis

Susisiekimo ministerija: pradedamas paskutinis Alytaus miesto gatvių rekonstravimo projekto etapas

Susisiekimo ministerija informuoja, kad šiais metais pradedamas paskutinis Alytaus miesto gatvių kapitalinio remonto darbų projekto etapas. Šiam etapui, kuriuo numatoma sutvarkyti Ulonų gatvę, skirta 1,48 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų. 

Ministerija nurodo, kad šiais metais darbai vyks Ulonų gatvėje nuo sankryžos su Varėnos gatve iki miesto administracinės ribos. Čia numatoma įrengti naują asfalto dangą, šaligatvį, pėsčiųjų ir dviračių taką su poilsio aikštelėmis, rekonstruoti keturias esamas viešojo transporto stoteles.

Be to, bus rekonstruojamos esamos nuovažos ir sankryžos, o Ulonų ir Daugų gatvių sankryža bus rekonstruojama į žiedinę sankryžą. Taip pat bus įrengtas gatvės, šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų apšvietimas, gatvės vertikalusis ir horizontalusis ženklinimas, iškilios saugumo salelės, kryptinis pėsčiųjų perėjų apšvietimas.

Alytaus miesto Ulonų, Pulko ir Santaikos gatvių rekonstravimo projektas pradėtas įgyvendinti 2020 metais ir vykdomas penkiais etapais. Pasak susisiekimo viceministro Juliaus Skačkausko, šios miesto gatvės yra vienos intensyviausių.

„Tai tranzitinės gatvės, kuriose eismas intensyvus, sutampančios su valstybinės reikšmės krašto keliais, kuriomis važiuojame vykdami į Lenkiją per Lazdijus. Jos svarbios tiek miesto ir regiono susisiekimui, tiek karinio mobilumo jungtims“, – išplatintame pranešime cituojamas viceministras.

Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio teigimu, dėl gatvių rekonstravimo pagerėjo miesto infrastruktūra. 

„Alytaus Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstravimas sujungė didelę atkarpą dviračių ir pėsčiųjų takų, kuriais žmonės gali darniai judėti. Takai, kurie anksčiau pasiekę miesto ribą tiesiog nutrūkdavo, dabar bus sužiedinti“, – pabrėžė N. Cesiulis.

Visus darbus numatoma baigti gruodžio pabaigoje. Bendra viso šio rekonstravimo projekto vertė – beveik 14 mln. eurų, 2022–2024 metais jam skirta beveik 5,2 mln. eurų KPPP lėšų. 

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: