Dainavos žodis

Dėl Ulonų g. remonto – kilometrinė eilė

Prasidėjus Ulonų gatvės rekonstrukcijos paskutiniam etapui apsišarvuoti kantrybe turi mieste dirbantys, o rajone gyvenantys žmonės. Jų kelionė Ulonų gatve pailgėjo ko ne pusvalandžiu. Panašiai tiek sugaišti tenka ir grįžtant namo. Į mūsų redakciją paskambinęs vyras sako anksčiau į darbą vykdavo 10 minučių, o dabar kelionė trunka apie 40 min.

Eismo ribojimai prasidėjo vasario 21 dieną. Kelininkai dirba atkarpoje nuo Daugų gatvės iki miesto riboženklio. Dėl vykdomų darbų eismas vyksta viena juosta. Jis reguliuojamas kelininkų sumontuotu šviesoforu. Šviesoforas nustatytas taip, kad žalias signalas dega vieną minutę, raudona – tris su puse. Tai rezervas per kurį siauroje gatvėje neturi likti nei vienos mašinos. Dėl to susidaro spūstys. Dažniausiai eilės įvažiuoti į miestą susiformuoja ryte, jos siekia ir Kaniūkų tiltą. Nors dalis vairuotojų renkasi maršrutą Pirmuoju Alytumi, bet dėl to eilės Ulonų gatvėje neišnyko. Analogiška situacija tik jau po darbo išvažiuojant iš miesto. Rengiant reportažą išsiaiškinome, kad laukti tenka apie 20 minučių. Į mūsų redakciją paskambinęs Alytaus rajono gyventojas (vardas ir pavardė redakcija žinoma) stebėjosi, kodėl rytinio piko metu neprailginamas žalio signalo laikas automobiliams, įvažiuojantiems į Alytų, esą popiet būtų galima prailginti žalio šviesoforo signalo laiką priešinga kryptimi.

Situaciją sutiko pakomentuoti Alytaus miesto savivaldybės atstovai, kurių užsakymu ir vykdoma Ulonų–Santaikos gatvių rekonstrukcija. Statybos skyriaus atstovų teigimu, buvo bandyta prailginti žalio signalo veikimą rytinio piko metu, bet tai nepasiteisino. Esą  pastebėta, kad automobilių spūstys pradėjo formuotis nuo Daugų gatvės, todėl šios idėjos atsisakyta. Darbus kelininkai planuoja baigti iki rugpjūčio 23 dienos.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: